Меню на новий рік 2018: що готувати нове і цікаве в рік собаки

Вже не за горами зима з її холодами, снігом і … низкою найулюбленіших свят. І якщо дітки зайняті обмірковуванням подарунків з занесенням їх до довгого списку Дідові Морозу, то батьки метушливо готуються до святкування, обдумуючи презенти всім близьким, рідним, друзям, а також меню на Новий рік 2018 – що готувати нове і цікаве в рік собаки?

І правда, вже стало звичним накривати на цю ніч найрозкішніші столи, багаті екзотичними стравами. Для господарок це свято став способом проявити свої кулінарні здібності, виділитися, отримати заслужені похвали близьких, запрошених на застіллі гостей.

На щастя, канули в Лету часи, коли продукти до столу доводилося діставати, купувати «з-під поли», вистоювати кілометрові черги. Але це не полегшує процес підбору меню – адже завжди хочеться зробити що-небудь таке.

Та ще догодити символу року, а для нашого випадку це жовта земляна Собака, тварина спокійне, домашнє, приземлене, добре, але дуже цінують хорошу їжу. Не будемо її засмучувати, а краще гарненько продумаємо список святкових страв!

Зміст

  1. Що не можна готувати на Новий рік 2018
  2. Новорічне меню 2018 – рецепти для святкового столу
  3. Сервірування столу на Новий рік 2018
  4. Новорічне оформлення страв
  5. Як прикрасити будинок на Новий рік 2018

Що не можна готувати на Новий рік 2018

Хоча собака вважається істотою всеїдним, існують певні табу, яких будує дотримуватися при складанні меню на новий рік 2018. Наприклад:

  • пси не особливо люблять рибне м’ясо, страви з нього краще залишити кішці, пора якої настане через парочку років, якщо ж хочеться приготувати рибу, то подавати її потрібно цілком – східна культура вважає це символом багатства
  • заборонені фаст-фуди будь-якого виду
  • не можна використовувати коротку, ламану локшину, її довжина на Сході асоціюється з довголіттям
  • табу накладається на корейську їжу, адже там вживають в їжу саму господиню року
  • не варто прикрашати стіл пляшками з горілкою, квасом, пивом або лимонадом, собака погано відноситься до міцного спиртного, шипучих напоїв.

Новорічне меню 2018 – рецепти для святкового столу

Виняток зрозумілі, а що ж можна? Собака досить всеїдна створення, здатне вживати практично всі, але все ж більше любить м’ясо будь-яких форм і видів, тому новорічне меню 2018 має включати:

  1. м’ясо (свинина, телятина, яловичина, кролятина, баранина, конина), для полегшення травлення його краще запікати, тушкувати, проварювати, але не смажити
  2. птиця (курятина, гусятина, качатина, індичатина)
  3. яскраві овочі тушковані, приготовані на пару, відварені
  4. продукти коричневого, жовтого, золотого кольору (картопля, гречка, кукурудза, жовті помідори, ананаси, апельсини, гарбуз, жовтий інжир, болгарський перець).

З основними принципами зрозуміло, залишається продумати детально, що готувати до святкового столу. Варіантів може бути мільйон, але найчастіше меню включає основні страви, гарнір, соуси, закуски холодні або гарячі, салати, десерти і, звичайно ж, напої. Пропоную парочку ідей.

Закуски на новий рік 2018

Цей тип страв дозволяє розбудити апетит або розважити себе під час активної розмови. Рецепти наводити не буду, їх легко знайти в інтернеті, пропоную лише варіанти:

  • тарталетки новорічні
  • яйця, фаршировані червоною ікрою
  • профитроли з крабовим м’ясом
  • канапе з бужениною і огірком
  • гриби фаршировані.

“Ялинкові кульки”

Нам потрібні:

  • 300 гр. курячого філе
  • 200 гр. сиру
  • жменя волоських горіхів
  • зубок часнику
  • майонез
  • зелень
  • оливки для прикраси.

Філе відварити, дрібно нарізати, додати тертий сир, дрібно рубані зелень, горіхи і часник, вмішати майонез. З маси сформувати кульки, обваляти в горіховій крихті, зверху прикріпити половинки маслин як «кріплення» і петельку із зелені.

Новорічні рецепти салатів 2018

Звичайно, можна приготувати традиційний «Олів’є» або його незвичайну варіацію як данина часу, але порадувати себе і гостей допоможуть такі салати:

  • «Петергоф»
  • «Коханка»
  • «Черепаха»
  • «Шишки»
  • «Снігові замети»

Ну і парочка рецептів.

Салат «Французький поцілунок»

Необхідно:

  • 300 гр. свинячої вирізки;
  • середня цибулина;
  • 100 гр. сухого білого вина;
  • 3 помідори;
  • 200 гр. твердого сиру;
  • майонез;
  • рослинне масло для обсмажування;
  • сіль і перець.

Як готувати:

  • Цибулю чистимо, нарізаємо тоненькими чверть-кільцями, заливаємо на 10-12 хвилин окропом, зливаємо, змішуємо з сіллю і відставляємо до пори до часу
  • М’ясо нарізаємо акуратними смужками, перчимо (НЕ солимо), смажимо на розжареній, змащеній рослинним жиром сковороді, швидко перемішуючи. Тут головне саме обсмажити, а не гасити, між шматочками повинно залишатися вільне місце, а вогонь бути досить сильним. Якщо м’яса багато, то обсмажуємо в декілька заходів. Далі вливаємо сюди вино, заважаємо і відставляємо, накривши кришкою
  • Томати очищаємо від шкірки, видаляємо насіння, зайвий сік, дрібно кришимо. Сир нарізаємо кубиками. Всі інгредієнти змішуємо з майонезом, прикрашаємо за бажанням.

Салат «Бородинський»

Та й готувати його простіше простого, більшість інгредієнтів купуються, а не відварюються, гасяться, смажаться.

Варто взяти:

  • 1 буханець «Бородінського» хліба
  • банку кукурудзи
  • банку шпротів
  • 6 яєць
  • майонез
  • зелень для прикраси.

Етапи:

  • Хліб ріжемо шматочками по 1 см, сушимо на сухій сковороді або духовці
  • Яйця відварюємо, нарізаємо кубиками, змішуємо з розтертими шпротами, кукурудзою, майонезом, все з’єднуємо прямо перед подачею, щоб сухарики приємно хрустіли. Блюдо прикрашаємо зеленню за бажанням.

Салат «Натхнення»

Є кілька варіацій цієї страви, пропоную мій улюблений, він дуже ніжний. Всі продукти складаються пошарово, як в оселедця під шубою, тому для простоти опишу шари, між якими стоїть поміщати незмінний майонез (при великому бажанні можна використовувати сметану або власноруч приготований соус, але смак буде іншим):

  • відварений буряк на крупній тертці
  • відварена раніше морква, теж терта
  • цибуля кубиками, маринований або ошпарений гарячою водою
  • рубана шинка
  • подрібнений жовток
  • нарізані гриби, відварені, але краще мариновані
  • тертий сир твердих сортів
  • тертий білок, їм потрібно покрити салат з усіх боків, прикриваючи нижні шари.

Для краси волію викласти продукти «коробочкою» і для схожості з подарунком прикрасити стрічками з вареної моркви, квіткою з буряка або помідора, зеленню.

Салат «Карнавальний»

Нам знадобиться:

  • 150 грам копченої курятини
  • 2 картоплини відварені
  • сир
  • горошок консервований
  • корейська морква
  • майонез
  • сіль перець
  • зелень для прикраси.

Курку нарізати смужками, картопля кубиками, сир натерти, залишивши трохи для прикраси. Решта інгредієнти витягти з баночок, змішати все, викласти в красиву піалу і прикрасити сиром із зеленню.

З наближенням свята інтернет наповнюється все новими рецептами. Ще один можна винайти самостійно, вивчивши набір продуктів в холодильнику і придумавши витончену подачу. Адже, як то кажуть, не святі горшки ліплять!

Гарячі страви

Цей тип страв ми їмо майже кожен день, тому придумати щось нове досить складно, але реально. Наприклад, здивує гостей:

  • м’ясо під овочами
  • свинячий рулет з ананасами
  • жульєн з грибами і курячим філе
  • «М’ясні лукошки»
  • свинина по-китайськи
  • баранина по-марокканські
  • свинина в брусничним соусом
  • куряче філе з томатним маринадом
  • качка запечена
  • куряче фрикасе
  • яловичина в горщиках
  • курча чкмерулі.

«М’ясні лукошки»

Оригінальна прикраса святкового столу, а готувати їх зуміє навіть молода господиня

При бажанні інгредієнти, спеції можна змінити, створюючи нову варіацію страви.

Для класичної версії знадобиться:

  • 500 гр. м’ясного фаршу
  • 1 цибулина
  • 60-80 гр. білого хліба
  • 0,5 ст. молока
  • 200 гр. сиру
  • 3 томата
  • рослинне масло для обсмажування
  • 2 яйця
  • зелень, спеції.

Готуємо:

  • Черствий хліб покласти в молоко, з’єднати нарізану цибулю, м’ясо, одне яйце і віджатий хліб
  • Вмішати сіль, спеції, зелень за бажанням, сформувати котлетки з поглибленням з одного боку, обсмажити
  • Помідори очистити від шкірки, видалити насіння, нарізати кубиками, сир натерти, з’єднати їх разом і викласти в «гнізда», змастивши верх збитим жовтком
  • Залишається помістити лукошки в духовку на 20 хвилин при 180-200 градусах.

«Куряче філе з томатним маринадом»

Спробуйте курятину з томатним кетчупом, цей неповторний аромат, смак і соковитість страви вразять як вас, так і гостей свята!

Для цього варто приготувати:

  • 400-500 гр. куряче філе
  • 1 яйце
  • часник
  • 1,5 ст. л. кетчупу
  • 3 ст. л. борошна
  • рослинний жир
  • сіль перець.

Як приготувати:

  • Промите філе нарізаємо шматочками або смужками (другий варіант виглядає красивіше), додаємо роздавлений часник, кетчуп, яйце, перемішуємо
  • У такому маринаді м’ясо повинно стояти не менше 2 годин, можна навіть 1-2 дня
  • Потім додаємо в ємність борошно, сіль, перець, обсмажуємо до золотистого кольору, викладаємо на паперові рушники для вбирання зайвого жиру. Блюдо готове!

Це далеко не повний список, меню обмежується лише фантазією кулінара. Дерзайте!

Десерти та напої на Новий Рік

Новорічне меню нового 2018 року може включати будь-які солодощі – собака оцінить буквально все. Фрукти, ягоди, креми, суфле, домашня випічка, печиво, особливо в формі собаки, її мордочки або коханої кісточки будуть не тільки смачними, а й подарують столу оригінальний шик.

Також підійдуть різні фруктові салати, запіканки, торти – гості з’їдять все за милу душу!

До солодощів і інших страв варто подати різноманітні напої, краще не газовані, а натуральні – морси, компоти, соки. З алкоголю – легкі вина, наливки, лікери, про горілку варто тимчасово забути.

Сервіровка столу на Новий рік 2018

Собака є твариною сільським, люблячим домашню простоту, роздумуючи про те, як сервірувати стіл, варто враховувати кілька нюансів:

  • забуваємо про пластиковий посуд на догоду глиняній, дерев’яній, керамічній, підійдуть плетені кошики
  • скатертина краще лляна, в ідеалі – жовта, золотиста, коричнева
  • стіл з натурального дерева можна зовсім не накривати
  • серветки також натуральні, жовто-бежевих тонів
  • прикрасити стіл допоможе самовар, зв’язка бубликів
  • кольори декору – жовтий, пісочний, бежевий, золотий, коричневий, теракотовий, білий, гірчичний на догоду жовтої собаці, а також всі відтінки природи, що нагадує символу року про приємні прогулянках (зелений, блакитний, бузковий в невеликих кількостях)
  • важливо прикрасити новорічний стіл так, щоб домогтися ніжною, затишної атмосфери, для цього доведеться відмовитися від яскравих тонів і акцентів
  • декорувати приміщення можна різноманітними зображеннями собаки – серветками, скрученими в формі цуценя, вирізаними з паперу контурами псів, статуетками, серветками, рушниками «собачої» тематики, оригінально виглядають штучні кісточки
  • доведеться забути про свічках – собака насторожено відноситься до відкритого вогню
  • на столі повинні бути яскраві страви жовтого кольору, наприклад, традиційні новорічні мандарини або апельсини, викладені красивою гіркою.

Новорічне оформлення страв

Важливо не тільки, що приготувати до цього знаменного дня, але і як красиво все це подати. Собача тема підійде при оздобленні страв, дуже цікаво виглядають:

  • салати в формі мордочок собак, їх фігур, кісточки
  • закуски, бутерброди з тематичним прикрасою
  • м’ясо можна прикрасити шматочками свіжих яскравих овочів, краще жовто-оранжевого кольору, наприклад, болгарським перцем
  • ідеальним гарніром вважається картопля, при бажанні його також можна подати красиво, приміром, виліпити з пюре ананас і прикрасити шипи зернятками червоної ікри
  • в рік собаки особливе місце на столі стоїть виділити фруктам, вони і гарні, і відмінно урізноманітнюють надмірно ситні м’ясні страви, Собаці сподобається ананас, апельсин, мандарин, манго, інші яскраво-жовті або помаранчеві плоди
  • цікаві композиції легко зробити з цукерок, тістечок, сухофруктів, горіхів, інших солодощів – цим ласощів символ року також буде радий.

Варто додати, що собака не особливо вибаглива, вважаючи за краще екзотики вишукану простоту, натуральність, так що в оздобленні страв варто зберігати помірність.

Як прикрасити будинок на Новий рік 2018

Обговорюючи, як зустрічати новорічну ніч, варто пару слів сказати про декорування будинку або квартири. Адже правильне прикраса не тільки допоможе задобрити добродушну собаку, але навіть продовжити дивовижне відчуття свята, знайоме кожному з дитинства.

Для будинку або квартири в процесі прикраси варто використовувати такі поради:

  • застосовувати всі відтінки жовтого з додаванням нейтральних – білого, молочного, бежевого, природних зеленого, блакитного, лавандового
  • варто відмовитися від традиційних білих сніжинок, замінивши їх вирізаними з кольорового паперу фігурками собак (зараз легко знайти трафарети на комп’ютері, роздрукувати їх і зробити прикраси своїми руками)
  • важливо все продумати заздалегідь, уникаючи мішанини стилів, безладного нагромадження іграшок
  • собака любить сталість, постарайтеся задекорувати будинок до Нового року, суттєво не змінюючи звичного розміщення меблів і речей
  • сімейної собаці сподобається декор з милих серцю речей, що збереглися від предків (фотографії, альбоми, листи, старовинні картини, прикраси, посуд)
  • штучна ялинка заборонена, а ось справжнє дерево в діжці з землею стане ідеальним подарунком земляний собачці
  • прикрасити святкову ялина допоможуть традиційні іграшки, доповнені дрібницями зі стилістикою року
  • можна спорудити з картону або інших матеріалів іграшкову будку, поставивши її біля входу, залучаючи добродушного символу року до сімейного вогнища.

Ось ми і обговорили зразкове меню на новий рік 2018, що готувати нове і цікаве в рік собаки, на що звернути увагу, щоб задобрити символ року. Бажаю ідеального застілля і вдалого Нового року!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.