Який краще вибрати сучасний блендер

Одним з пристосувань, службовців неперевершеним помічником в готуванні коктейлів, смузі, омлетів, пюре і дитячого харчування, нарізці овочів і фруктів служить блендер. Однак, для багатьох, що зібралися придбати на свою кухню блендер, залишається вирішити, який краще вибрати апарат: погружной або стаціонарний, бездротової або професійний, здатний замінити кухонний комбайн.

Зміст

  1. Що таке блендер, його різновиди
  2. Як вибрати блендер, щоб потім не прогадати
  3. Типи блендерів
  4. Потужність – головна складова техніки
  5. Матеріал і фурнітура приладу
  6. Кількість швидкостей
  7. Можливість роботи від акумулятора
  8. Додаткові можливості блендера
  9. Висновок

Що таке блендер, його різновиди

блендер в перекладі з англійської означає змішувач, змішувач . Вже з назви зрозуміло, що основна початкова функція, яким був нагороджений цей прилад, полягала в змішуванні продуктів. Сьогодні призначення агрегату значно розширилося: він може не тільки перемішувати продукти, а й подрібнювати їх, збивати, робити нарізкою і колоти лід. Детальніше про те, на що здатний прилад, читайте в статті що можна робити блендером.

Блендер можна порівняти з міксером, але останній більш вузькопрофільний прилад, їм можна тільки перемішувати і збивати продукти рідкої консистенції, але він явно трохи краще впорається із завданням приготування тіста для випічки.

Як вибрати сучасний блендер

Кухонний комбайн трохи перевершує по функціоналу блендер, за допомогою агрегату досвідчені господині перемішують, збивають, нарізають кубиками, молять. Але через великі розмірів, комбайн досить проблематично розташувати на маленькій кухні. Але навіть якщо місця для зберігання досить, то збирати, розбирати і мити прилад для приготування одного п’юре або коктейлю – трата часу і сил.

На сайтах виробників можна побачити фото і відео-огляди страв, які можна приготувати блендером з допомогою різних насадок.

Як вибрати блендер, щоб потім не прогадати

Приступаючи до вибору блендера, необхідно розібратися, для яких цілей купується прилад, а вже після визначитися з бюджетом на майбутню покупку. Варто розуміти, що багато моделей спокійно можуть конкурувати з кухонними комбайнами. І, звичайно, вартість блендерів безпосередньо залежить від його функціоналу.

Сьогодні виробники пропонують нам сотні моделей, що відрізняються за якістю, ціною, виконуваних функцій. Перед тим як вибрати блендер для будинку важливо ознайомитися з усіма характеристиками приладу:

  • Врахувати всі особливості своєї сім’ї, і якщо вона велика, зупинити свій вибір на блендері з великою чашею.
  • Якщо розраховувати тільки на приготування пюре і супів для дитячого харчування, тоді можна не переплачувати за додатковий функціонал і купити міні-блендер, який чудово впорається з невеликим набором обов’язків.
  • Якщо потрібен професійний агрегат, здатний замінити комбайн, для закладів громадського харчування, тоді варто вибрати серйозну модель, економити на яку недоцільно.

Як вибрати сучасний блендер

На вартість блендера впливає не тільки функціонал, але і якість матеріалів.

Безсумнівно, прилади, виготовлені з пластику, трохи дешевше своїх опонентів, виконаних зі скла і заліза. Важливе значення має і кількість насадок, що йдуть в комплекті, а також потужність агрегату. Перед тим як вибрати блендер, варто знати, що найчастіше, вартість техніки залежить не тільки від якості, а й від назви виробника, бренду. Так, існує стандартна практика, коли ціна за товар включає в себе вартість бренду.

Типи блендерів

Існує наступні типи блендера:

Погружной

Являє собою рукоятку з електромотором всередині і ніжку, до якої кріпляться різні насадки. Відмінною рисою даного типу пристроїв є в необхідність тримати прилад під час готування в руках. В основний комплект входить насадка-ніж для змішування і подрібнення продуктів.

Без будь-яких додаткових аксесуарів погружной блендер чудово подрібнить овочі і фрукти, приготує пюре. Досить мати під рукою глибоку чашу, стакан, каструлю або ківш, де можна було б включити апарат і почати готувати.

Як вибрати сучасний блендер

Стаціонарний блендер – хороший варіант для приготування дитячого харчування.

Найчастіше в комплекті з занурювальним блендером йдуть віночок, чаша-подрібнювач і мірний стакан, за допомогою першого можна збити яйця до стану стійкої піни і приготувати повітряний омлет, перемішати інгредієнти для пирога. Чаша-подрібнювач – це ємність з ножами, в ній найкраще подрібнювати яйця, зелень, цибулю, моркву, молоти горіхи, кава, готувати заправку для супів. Насадкою для нарізки кубиками комплектуються більш дорогі моделі. Це кращий варіант для швидкого приготування супів і салатів. Використовуючи її можна нашаткувати кубиками практично будь-який овоч і фрукт.

Як вибрати сучасний блендер

Головна перевага погружного бленедера полягає в його мобільності та універсальності.

Дійсно, цей апарат – кращий варіант покупки для сімей, котрі мають великими кухнями. Прилад не займе так багато місця на полиці шафи, як кухонний комбайн, його не складно мити і збирати. В інтернеті сьогодні викладено багато відео- та фото-оглядів, які створені спеціально для ознайомлення покупців з новинками і особливостями погружного блендера.

Гібридний

Гібридний тип – це різновид погружного, що вдає із себе чашу, на дні якої встановлений ніж для шинкування, а в кришку вмонтована фігурна терка з обертовим диском. За допомогою такого типу блендера овочі можна різати кубиками, кружечками, зірочками. Відрізняється гібридний тип від кухонного комбайна розмірами самого приладу і можливістю готувати малі порції. До категорії гібридних можна також віднести блендер-міксер, блендер-соковижималку, блендер-суповарку.

Як вибрати сучасний блендер

Стаціонарний

Даний тип не володіє таким великим функціоналом, тому його ціна трохи менше, ніж у інших приладів з сімейства блендерів. У комплекті з ним поставляється ємність-стакан з ножем на дні, де передбачається перемішувати і подрібнювати продукти, підставка і само собою мотор. Він володіє значно більшою потужністю, що є безсумнівним плюсом приладу. З його допомогою готують страви для дитячого харчування.

Стаціонарний блендер – це кращий варіант покупки для любителів коктейлів.

Він з легкістю перемішає рідкі інгредієнти, измельчит варені овочі, зіб’є яйця, зробить фарш і п’юре, а при наявності додаткових насадок, в ньому можна колоти лід, робити нарізкою овочі і замішувати тісто. Стаціонарний блендер має функцію самоочищення: досить залити теплу воду в стакан і включити прилад.

Апарати відрізняються один від одного не тільки потужністю, але і дизайном. Фото і відео по роботі даного типу можна знайти в інтернеті на сайті будь-якого виробника.

Як вибрати сучасний блендер

Потужність – головна складова техніки

Найчастіше потужність приладу впливає на його майбутню ціну. Виходить, чим вона більша, тим вартість блендера вище. Взагалі, потужність всіх блендерів коливається від 200 до 1500 Вт. Середній показник – це 350 Вт, цього буде достатньо, щоб виконати більшу частину своїх заявлених функцій, в тому числі, за наявності спеціальної насадки нарізкою кубиками овочів і фруктів.

Для приготування дитячого харчування можна розглянути апарат з найменшою потужністю до 350 Вт, цього цілком вистачить для того, щоб зробити п’юре, як в погружном блендері, так і в стаціонарному.

Максимальної потужністю зазвичай мають професійні блендери, їх краще використовувати на кухнях громадського харчування. Такі агрегати готові виконати майже всі функції, які заявлені в властивості приладу, вони підходять для приготування коктейлів, п’юре, крем-супів, для шинкування капусти, нарізки овочів кубиками.

Матеріал і фурнітура приладу

Основна частина блендера складається із пластику. А ось стакан може бути виконаний як з пластика, так і зі скла. Недорогий пластик з часом вбере в себе всі запахи від продуктів. Стінки такої чаші цілком реально подряпати під час подрібнення горіхів і інших твердих інгредієнтів. Пластик може тріснути, якщо в блендері готувати гарячі страви. Скляний же стакан, звичайно, в цьому випадку більш вигідний, довговічний, він краще переносить перепади температур, але така ємність, однозначно, сама тендітна деталь в апараті.

Насадки до блендеру можуть бути виготовлені з металу і з комбінованого матеріалу, пластик з металом. Цельнометалеві насадки значно краще комбінованих, так як вони більш довговічні, міцні і стійкі до різних температур. Комбіновані ж з часом зношуються і ламаються.

Як вибрати сучасний блендер

Кількість швидкостей

Все блендери мають від 1 до 15 швидкостей. Кращий варіант для кухонного апарату – це наявність не менше трьох, що дозволить регулювати швидкість при збиванні, наприклад, яєць або при нарізці, шатківниці овочів великими або маленькими кубиками.

Можливість роботи від акумулятора

Деякі виробники стурбовані питанням приготування різних коктейлів, п’юре, ягідних смузі в ситуаціях відсутності електрики. Для вирішення такої проблеми був випущений бездротової блендер. Його призначення не відрізняється від звичайного, він також добре подрібнює і змішує продукти. Особливістю приладу є відсутність необхідності в електричній мережі, розетки, так як апарат працює від акумулятора.

Як вибрати сучасний блендер

Найчастіше бездротової блендер являє собою погружной тип – це ручка з електромотором і основна насадка-ніж, яку також під час роботи потрібно тримати в руці, а продукти подрібнювати в глибокій ємності, чаші, склянці або кострюле.

При наявності додаткових насадок, прилад перетворюється в міксер, кухонний комбайн, але на відміну від них бездротової тип блендера можна брати з собою в подорож, на дачу, на пікнік, що неймовірно зручно там, де немає електрики. Однієї зарядки зазвичай вистачає на приготування п’юре з 20 чаш. Краще вибирати бездротові моделі з потужністю від 500 Вт. Варто відзначити, що бездротової блендер також можна купити в магазині, але коштувати він буде трохи дорожче звичайних.

Додаткові можливості блендера

Перед тим як правильно вибрати блендер і купити його, щоб потім не було прикро за своє рішення, необхідно ознайомитися з усіма можливостями цього універсального приладу. Справа в тому, що крім наявності стандартного набору насадок і виконання поширених функцій, цей апарат може виконувати менш поширені завдання, якими оснащені не всі прилади:

  • Насадка для помелу, млин – призначена для подрібнення твердих продуктів, зерен кави, горіхів, спецій.
  • Таймер для підігріву: їм оснащені блендери стаціонарного типу, хороший варіант для сімей з маленькими дітьми, щоб готувати дитяче харчування.
  • Подрібнювач льоду, цією насадкою оснащується стаціонарний тип блендера, використовується для приготування коктейлів.
  • Краник для зливу рідин, отвір в чаші приладу, призначене для того, щоб була можливість розлити коктейль, напій або суп, не знімаючи верхньої кришки.

Як вибрати сучасний блендер

Висновок

Вибираючи блендер для домашнього використання слід керуватися своїми особистими вимогами до нього. Зрозуміло, що сам апарат може замінити на маленькій кухні кілька приладів: і кухонний комбайн і міксер. Тому блендер – це вдале вкладення коштів в прилад, наділений багатьма функціями, здатний робити п’юре з овочів і фруктів для дитячого харчування, різати їх кубиками, готувати супи, коктейлі, смузі, збивати яйця, подрібнювати цибулю і моркву для супів.

Стаціонарний блендер оснащений функцією самоочищення, тому можна уникнути великих праць по догляду за ним, що дійсно є плюсом.

При необхідності брати пристрій з собою на пікнік, дачу , в дорогу, де немає можливості підключити прилад до електромережі, кращий варіант – це бездротової агрегат. Щоб до кінця визначитися з типом (погружной або стаціонарний) блендера, з кількістю необхідних насадок і вибрати найкращий для своєї сім’ї, можна подивитися в інтернеті фото огляд інтересуемого моделей на різних сайтах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.