Соковижималки для яблук: як вибрати відповідну модель

Не тільки під час збору врожаю, а й цілий рік, корисно мати на столі склянку свіжого яблучного соку. Перед походом в магазин потрібно обов’язково знати, як вибрати соковижималку для яблук правильно. Для цього варто докладно розглянути існуючі види агрегатів, їх продуктивність та інші параметри.

Зміст

  1. Ручні
  2. Відцентрові моделі
  3. Шнекові
  4. Основні критерії вибору

Ручні

Ручні шнекові соковижималки дешевше електричних. Вони діють за принципом м’ясорубки: всередину завантажують яблука, а людина обертає ручку. У ручної соковижималки – довгий шнек в формі конуса, а для соку використовується конусна насадка, через носик якої виходять макуха і насіння. Такі прилади бувають російського, українського, білоруського виробництва.

Ручний віджимання не нагріває повітря сік, отже, в ньому всі корисні речовини зберігаються в незмінному вигляді.

Однак якщо ви переробляє багато яблук, з таким приладом ви швидко втомитеся, так як тверді фрукти вимагають більше фізичних зусиль.

Відцентрові моделі

З електричних соковижималок для яблук слід особливо відзначити шнекові і відцентрові моделі. В останніх, продукт натирається, а відцентрова сила в центрифузі відокремлює рідина від макухи. Недоліком є ​​те, що швидке обертання нагріває напій, знижуючи його користь.

Для віджимання великих обсягів соку з яблук підійде соковижималка великої продуктивності саме відцентрового типу.

Зверніть увагу на наступні відцентрові агрегати:

  • UNIT UCJ-411. Приймає яблука цілком. Потужність – 500 Вт, в комплект входить резервуар на 0,5 літра для соку і літрова ємність для макухи. Відходи скидаються автоматично. Корпус пластиковий. Соковижималки для яблук
  • Пристрої фірми Clatronic. Діаметр отвору завантаження – 75 мм. Майже всі вони повністю розбираються для очищення. Потужність складає від 900 до 1200 Вт, 16000 об / хв, об’єм – 1,5-2 л. У деяких моделей є сенсорний дисплей або функція блендера. Від 2 до 9 швидкісних режимів дозволять віджати сік не тільки з яблук, але і з інших твердих продуктів (наприклад, моркви). Чим більше швидкість, тим гущі напій. Швидкість для різних продуктів прописана в інструкції. Соковижималки для яблук
  • Прилади Polaris. Отвір завантаження 65 або 75 мм, обсяг 1-2 л. Резервуар для соку об’ємом 550 мл-1 л має пеносепаратор. Потужність – 800 або 1000 Вт, обертання – 20 або 21 тис. об / хв. Соковижималки для яблук
  • Соковижималки Scarlett. Мають обсяг 1-1,6 л, потужність 400-900 Вт, отвори завантаження 63-75 мм. У деяких моделей є сепаратор для піни і дві швидкості.Соковижималки для яблук
  • Вироби фірми Aurora. Потужність в залежності від моделі складає 600-850 Вт, отвір завантаження 65-75 мм. Два режими швидкості.Соковижималки для яблук
  • Дволітрові російські соковижималки Vitek. Потужність складає 500 або 800 Вт, є дві швидкості. Отвір завантаження – 63-75 мм, а у деяких моделей є сепаратор для піни.Соковижималки для яблук
  • Нептун. За годину переробляє 120-180 кг яблук. Потужність приладу – 320 Вт, вага – 8 кг. Вібрує менше, ніж аналоги з циліндричної сіткою. Призначений для твердих продуктів, з м’яких яблук виходить пюре. Центрифуга з конічною сіткою може безперервно працювати весь день.Соковижималки для яблук
  • Журавинка. У всіх моделей фірми дві знімні терки: для соку і для шинкування. Гвинт з пластмаси зміцнює їх на гумову прокладку, щоб сік не потрапив в мотор і щоб зменшилася вібрація. У Журавинка 102 циліндричні сітки, завдяки чому її не доводиться розбирати для чищення. Потужність приладу – 120 Вт, вага – близько 4 кг, 2800 об / хв. Переробляє 30 кг яблук на годину. Розрахунковий термін служби – 12 років.Соковижималки для яблук
  • Садова 302. Переробляє 51 кг яблук на годину, потужність – 250 Вт, маса – 6,5 кг. Майже прямокутний корпус стоїть на чотирьох ніжках з присосками. Добре виробляє сік з усіх сортів яблук. Шумить трохи більше, ніж Журавинка. Інші характеристики у цих двох агрегатів однакові.Соковижималки для яблук
  • Салют. Потужність – 400 Вт, виробляє 60 літрів соку на годину. Доводиться зупиняти прилад, щоб очистити центрифугу від макухи.
  • Россошанка (також відома як Росошанка). Подібна з попереднім пристроєм. Пензмаш виготовляє обидва прилади і проводить їх передпродажну підготовку. Потужність Розсошанки – 180 Вт, вага – 10,5 кг, вона обробляє 70 кг яблук на годину. Її центрифуга циліндрична, тому кожні 10 хвилин прилад вимикають, щоб прибрати відходи. Россошанка сильно розгойдується, особливо коли по краю центрифуги накопичується макуха, тому агрегат прикріплюють до підлоги гвинтами. Після кожного відра яблук необхідно робити перерву. Якщо вам потрібно пюре, то внутрішню сітку прибирають, і тоді яблука доводиться різати.Соковижималки для яблук
  • Дачниця. Конструкція нагадує два попередніх приладу, тільки стік знаходиться знизу, а ділянку підошви спеціально вирізаний півколом. З цих причин зовнішня ємність дачниця трохи менше. Після 15 хвилин віджиму агрегат повинен постояти близько 5 хвилин. Для м’яких продуктів в цих моделях встановлюють особливу сітку фільтра. Вона або входить в комплектацію, або продається окремо.Соковижималки для яблук

У більшості описаних приладів деталі (фільтри, корпуси) зроблені з нержавіючої сталі.

Шнекові

Електрична шнековая соковижималка готує сік з продуктів будь-якого ступеня жорсткості. У ній яблучний сік менше взаємодіє з повітрям, тому слабкіше окислюється. Продукт не нагрівається при приготуванні, значить, зберігаються всі корисні елементи. Такий сік зберігається протягом двох діб. Крім того, в ньому менше м’якоті.

Шнекові соковижималки працюють повільніше, ніж відцентрові, і коштують від 1000 грн і вище. Однак у них найбільший коефіцієнт віджиму – від 85%.

При цьому вони перемелюють насіння, змінюючи смак соку, і в середньому кожні 15 хвилин їм потрібно перерву.

Шнекові соковижималки бувають вертикальні і горизонтальні. До перших належить омега 350vertHD і Kitfort KT-1102. Потужність KT-1102 складає 150 Вт, корпус і сітка центрифуги пластикові, макуха скидається автоматично. Прилад захищений від ненавмисного включення, укомплектований контейнерами для соку і макухи. Шнур забирається в спеціальну нішу в корпусі.

Соковижималки для яблук

Вертикальна шнекова соковижималка для твердих сортів яблук Витек VT 1602 G володіє такою ж потужністю, що і Kitfort KT-1102. Пластиковий корпус має обсяг близько 1,2 літра. Якщо продукт застряє в робочій частині VT 1602, користуються реверсом, який запускає двигун соковижималки в зворотну сторону.

Соковижималки для яблук

Соковижималки для яблук можуть бути і двошнекові. Це такі моделі, як Angel, Kempotwingear і ін.

Основні критерії вибору

Як вибрати соковижималку для яблук з усього цього різноманіття? Зробити це буде легко, якщо пам’ятати наступне:

  • Для моделей з широким завантажувальним отвором нарізати плоди не потрібно. Їх звичайний діаметр – 65-80 мм.
  • Для повсякденних завдань відцентрової соковижималці достатньо потужності 350-400 Вт, а шнековой – 150 Вт. Для шірокогозагрузочного отвори і особливо великого обсягу яблук необхідна потужність 400-1200 Вт. Пристрої з такою потужністю готують на 30% більше соку, ніж інші.
  • Чим більше оборотів в хвилину зробить сепаратор (тільки для відцентрових моделей), тим більше вихід рідини. Популярністю користуються моделі з 16-21 тисячами об / хв, але при 8-10 тисячах втрачається найменше корисних речовин.
  • Корпус і внутрішні деталі хорошою соковижималки, особливо сітка-фільтр центрифуги і шнек, відлиті з нержавіючої сталі. В такому випадку сік менше окислюється, а агрегат служить довше. Сам фільтр повинен бути тонким з безліччю маленьких дірок.
  • Чим більше ємності для макухи і для соку (стандарт – 1 л), тим довше прилад функціонує без перерви. Чим об’ємніше завантажувальний резервуар, тим більше яблучного соку ви отримаєте за один підхід. Обсяг від 1,5-2 л відповідає відру яблук. Знімні резервуари легко і швидко чистяться.
  • Пеносепаратор очищає яблучний сік, прибираючи зайву піну. У відцентрових приладів сепаратор буває двох видів: циліндричний (більш якісний віджим) і конічний (є кнопка для видалення відходів).
  • Якщо місця мало, слід вибирати пристрій без ємності для соку.
  • прилад з гумовими елементами на ніжках менше створює вібрацію, що актуально для високопотужних відцентрових пристроїв.
  • Для максимального віджиму м’якоть, що залишилася після відцентрового пристрою, поміщається в шнекове.
  • Краща соковижималка для яблучного соку або п’юре повинна мати тривалий термін служби.

Існують також насадки для вичавлювання соку, які надягають на електричні м’ясорубки. Функція віджиму зустрічається і в кухонних комбайнах.

Яблучний сік виходить менш окисленим, якщо натертий на пластиковій тертці продукт вичавити: або вручну через марлю або тюль, або пресом для соків.

Кожен покупець самостійно визначає, яка соковижималка краще підійде для віджиму яблучного соку в його випадку. Залежить це від кількості яблук, їх сорти, потрібної якості соку і суми грошей, яку планується витратити на придбання агрегату. Для домашнього використання підійде і саморобна соковижималка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.