Для чого знадобиться двошнекова соковижималка

Шнекова соковижималка, на відміну від звичайної (відцентрової), не вичавлює, а перетирає продукт. Такі прилади бувають електричними і ручними. Шнековий вал в обох видах закріплений або горизонтально, або вертикально. У вертикальних моделей завжди один шнек, а горизонтальні можуть бути як одношнекові, так і двошнекові соковижималки.

Зміст

  1. Пристрій
  2. Функції
  3. Моделі
  4. Плюси і мінуси

Пристрій

Два циліндричних шнека зі спіралевидними борознами, розташовані з зазором 0.1 мм, подрібнюють продукти зі швидкістю приблизно 110 об / хв, перетворюючи їх в кашку. При безперервному обертанні шнеків тиск підвищується, борозни стають менш глибокими.

З кашки виділяється багато соку, оскільки шнеки руйнують клітинні мембрани у зелених продуктів. Суха макуха направляється в відходи, а сік зливається в відповідну ємність.

Двошнекова соковижималка

Функції

Двошнекові соковижималки здатні обробляти методом холодного пресового віджимання практично все, в тому числі і:

  • паростки пшениці,
  • морква,
  • буряк,
  • редис,
  • капусту,
  • картопля,
  • зелень соснових голок, листя, будь-яких трав,
  • імбир,
  • селера,
  • гранат,
  • виноград.

Двошнекова соковижималка

Крім того, двошнекова соковижималка з горизонтальним валом виконує функції універсального комбайна:

  • розмішує десерти,
  • виготовляє макарони і локшину,
  • виробляє дитячі суміші та каші,
  • дрібно перемелює горіхи, спеції, злаки,
  • готує тофу і соєве молоко,
  • формує цукерки,
  • виробляє фруктовий лід і морозиво,
  • робить тісто.

Моделі

Українському споживачеві відомі кілька моделей пристрою.

Angel

Найчастіше в інтернет-магазинах можна купити горизонтальні електричні соковижималки компанії Angel. Вони об’ємні і важать до 12 кг. Їх металеві елементи довговічні, але тривалий взаємодія з металом погіршує смак соку. Макуха виходить сухою, а сік густий, з великою кількістю м’якоті. У соковижималок Angel рекордний час безперервної роботи (до 60 хвилин), що дозволить використовувати їх в фітобарах і ресторанах для приготування великих об’ємів соку.

Моделі Angel найдорожчі з широко відомих.

Двошнекова соковижималка

Green Power Kempo

Електрична соковижималка холодного пресового віджимання фірми Green power Kempo, менше і легше, ніж попередній екземпляр.

Її шнеки відлиті з медичної сталі, покритої біокерамікою, і розраховані на 12 років експлуатації. В серцевину кожного шнека вставлені неодимові магніти, повернені різнойменними полюсами (система Clean Gear). Обертання шнеків змушує магніти виробляти активні іони, які зберігають ензими, вітаміни і мікроелементи і видаляють до 90% хімікатів і важких металів, що містяться в овочах і фруктах. Такий сік не окислюється і зберігається до 2 – 3 діб.

Двошнекова соковижималка

Під час роботи Green power Kempo шнеки не торкаються один одного, щоб не було надмірного тиску на сітку. Через неї по циліндричному принципом сепарується сік, який отримують з швидкістю 160 об / хв через тиск між гвинтами.

На відміну від конусних моделей, Green Power Fito Juice не вимагає очищення в середині процесу.

Прилад може безперервно працювати до півгодини, а за цей період виробляється більше 3 літрів соку. У нього великі ємності для рідини і макухи. Підходить як для м’яких, так і для твердих овочів і фруктів.

Рівень шуму Green power Kempo не перевищує 60 дБ, а гарантія становить 10 років. Конструкція цієї соковижималки представлена ​​наступними елементами:

  • Носик чаші для соку (прибирає піну).
  • Кришка жолоби завантаження (захищає від пилу).
  • Кнопка зворотного перемотування (полегшує мийку приладу і усуває питання перевантаження).
  • Два маточки-штовхача (з дерева і з пластика зі спеціальним обмежувачем).

Ціна виробів цієї фірми нижче, ніж попередньої.

Green Star Elite

Найбільш екологічно безпечним брендом двухшнекових соковижималок визнаний Green Star Elite. Його випускає американська фірма Tribest Life, зарекомендувала себе як виробник сирних виробів.

Швидкість видавлювання соку Green Star Elite невисока, але ефективність вражає. Залишена трав’яна макуха настільки суха, що димить, якщо її підпалити. При всьому цьому варто пам’ятати, що дана соковижималка не призначена для ягід і фруктів з кісточками (винограду, смородини або агрусу). Крім того, для американських моделей потрібна напруга 110 Вт і у них інша вилка.

Найдешевше рішення – ручна соковижималка. Її шнеки не спіралеподібні, а у вигляді конуса.

Двошнекова соковижималка

Плюси і мінуси

В відцентрових соковижималках через високу швидкість (від 9000 до 37000 об / хв) сік нагрівається, а через взаємодію з металевими поверхнями і повітрям – окислюється. У шнекових соковижималок цього не відбувається. Є у них і інші позитивні моменти:

  • Обсяг рідини, виробленої з соковитих фруктів і овочів, складе 85-95%, що на 10-50% більше, ніж у відцентрових.
  • Додається щітка для очищення, скребок, а у горизонтальних – безліч насадок, іноді навіть для виготовлення п’юре.
  • Легше мити, ніж відцентрові моделі.

Ефективність вилучення соку з м’яких і волокнистих продуктів в горизонтальних соковижималках нижче, ніж у вертикальних. Завантажувальний горло у перших приладів вже, ніж у останніх. Значить, потрібно більш дрібна нарізка.

Кожен покупець має можливість самостійно вибрати оптимальний для нього прилад, в залежності від того, що для нього найважливіше: низька ціна, висока швидкість, тривалий час безперервної роботи, малу вагу, екологічна безпеки, стильний дизайн і т. д.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.