Перші кроки при виборі погружного блендера

Головними критеріями при виборі блендера є його номінальна потужність і кількість йдуть в комплекті насадок. Зробити це просто: вирішіть для себе, для яких саме продуктів ви збираєтеся придбати цю техніку, які кухонні прилади вже є у вас на кухні. Після цього можете звернути увагу на інші фактори – колір, виробник товару, розміри і дизайн.

Що таке погружной блендер?

Це зручний і компактний прилад довгастої форми, що складається з двох частин. Вгорі знаходиться ручка, під якою всередині розташовується мотор. Нижня частина, занурюється в розмішують продукти харчування, оснащена насадками різних призначень. На відміну від міксерів, ці прилади оснащені насадками-ножами, а також в кілька разів більшою швидкістю (близько 20 000 оборотів в хвилину). Блендер є куди більш багатофункціональної в порівнянні з міксером кухонної приналежністю (докладніше про відмінності двох приладів читайте в статті чим відрізняється блендер від міксера).

Працюючи з занурювальним блендером, слід пам’ятати, що його потрібно тримати в руці (на відміну від стаціонарної моделі), а змішувати або йде в комплекті чаші-склянці, або в каструлі.

Ще одна важлива перевага – малі розміри, що дозволяють заховати його в полку або повісити на кронштейн.

Що потрібно врахувати при виборі?

При виборі звертайте увагу на наступні нюанси:

  • Потужність. В цьому плані вибір дуже великий – від 140 до 1200 Вт. Чим більше потужність – тим з більшою кількістю різних продуктів можна працювати. Так, потужні блендери здатні впоратися і з замороженими овочами, і з фаршем. Також пам’ятайте, що потужність впливає і на швидкість перемолу продуктів. Якщо на прикладі збивання яйця її не помітно, то ось при необхідності збовтування декількох десятків яєць можна відчути різницю.
  • Обсяг і матеріал чаші. Ті, що йдуть в комплекті з товаром чаші можуть бути розміром і менш літра, і більше двох літрів. Зазвичай маленькі чаші призначені для роздрібнення твердих продуктів, а маленькі – для більш м’яких. Матеріалом для виробництва таких ємностей зазвичай служить або скло, або пластик. Перший варіант дорожче, важче, але якісніше і надійніше пластику. 
  • Насадки. Ключова деталь при виборі товару, саме від їх кількості і залежить, наскільки корисним в господарстві виявиться блендер. Основна насадка має вигляд продовження «ноги» блендера, на її кінці в поглибленні знаходиться ніж. Вона йде в комплекті практично з усіма приладами, її ми будемо використовувати частіше за все. Віночки – другий тип насадок. Вони бувають спіральні і каплевидні. Третій вид насадок – млинок. Виглядає як чаша, на дні якої знаходиться ніж і використовується для роздрібнення малих доз твердих продуктів. Ще один вид насадок – чаша для подрібнення. По суті, перетворює блендер в мінікомбайн, але дуже громіздка. Іноді в комплекті може йти і вакуумний насос. З його допомогою можна прибирати повітря зі спеціальних контейнерів з продуктами для продовження їх свіжості.
  • Матеріал насадок. Вони бувають або пластикові, або металеві. Природно, другі краще у всьому, за винятком вартості. У разі якщо доведеться часто працювати з гарячими продуктами, краще зупинити вибір на металевому варіанті.
  • Акумуляторні або провідні прилади. З першим варіантом все зрозуміло – він мобільніше, ви зможете використовувати виріб де завгодно. Ось тільки він буде важче, а працювати без підзарядки зможе не більше півгодини. Варіант з проводом обмежить вас в пересуванні, зате ви завжди будете впевнені, що зможете швидко впоратися з великими обсягами роботи – зазвичай така кухонна техніка має більшу потужність.

Як бачите, варіантів щодо побажань, бюджету та конкретних завдань, які повинен виконувати цей незамінний на кухні прилад, безліч.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.