Яка потужність повинна бути у блендера?

Розвиток сучасної техніки не стоїть на місці, з кожним днем роблячи побут сучасних господинь легше і простіше. Сьогодні кухня кожної жінки оснащена величезною кількістю побутової техніки. Однією з незамінних речей у господарстві є блендер. Навіщо стояти годинами біля плити: різати або подрібнювати, коли можна скористатися зручним і простим у використанні приладом? Розберемося, що представляє собою блендер, велику увагу приділивши таку важливу характеристику, як його потужність.

ЗМІСТ

  1. Основні види блендерів
  2. Поради щодо підбору приладу
  3. Розрахунок потужності
  4. Висновок

Основні види блендерів

Існує кілька різновидів блендера. Знання цих варіантів допоможе без проблем підібрати для господарства відмінний електроприлад, заощадивши при цьому кілька сотні гривень.

Основні види блендера

Погружной

Є найпопулярнішим приладом для змішування різні не твердих продуктів. Прилад має пластикову або металеву ручку, що ідеально підходить під розміри руки. Рукоять з різними насадками опускається в будь-який посуд, в якій відбувається подрібнення і змішування інгредієнтів. Однозначним перевагою цього виду електротехніки є великий вибір функціональних насадок, за допомогою яких меню страв, що готуються можна істотно розширити.

Таким приладом можна готувати різні страви: пюре, десерти, супи, фарші. До позитивних особливостей погружного блендера можна віднести його ергономічність . Прилад не займає на кухні багато місця і здатний змішувати інгредієнти в будь-яких ємностях, а не тільки в тих, що йдуть в комплекті.

Стаціонарний

Складається з підстави і скляного / металевого / пластикового судини, на дні якого розташовується різак (ніж). За допомогою приладу колють лід, збивають різні суміші, готують смузі і змішують коктейлі. Стаціонарний блендер простий у використанні: з вас вимагається тільки заповнити його чашу інгредієнтами і включити кнопку «Пуск». Кілька секунд і блюдо / напій готові! Більшість моделей такого типу наділені функцією самоочищення (запускається за допомогою спеціальної кнопки), що значно полегшує кухонну роботу.

Основні види блендера

Поради щодо підбору приладу

При підборі слід, в першу чергу, звернути увагу на матеріал виготовлення ємності. Важливо, щоб посудину був зроблений з цілісного скла. Такий прилад прослужить вам довше, до того ж він простий у використанні і при митті. Пластикова чаша міцніша, проте, має звичай вбирати сторонні запахи. Металева посудина стаціонарного блендера є найміцнішим, але не дає можливості візуально контролювати процес роботи.

Використання техніки повинно бути не тільки зручним, але і безпечним навіть для самих маленьких дітей. Важливо, щоб ємність витримувала високі температури. Це означає, що в блендері можна буде змішувати гарячі інгредієнти.

Не менш значущим параметром хорошого блендера є його потужність. Яка вона повинна бути у ідеального приладу? Залежить від ваших уподобань і завдань, які виконуються на кухні. Купуючи блендер, потужністю менше 500 ВТ, не чекайте, що він буде подрібнювати тверді продукти, типу кави або горіхів, такий прилад впорається лише із змішуванням супів, пюре, соусів і подрібненням м’яких інгредієнтів. Також він підійде для приготування напоїв і смузі. А ось потужний блендер з показником понад 800 ВТ зуміє розправитися навіть з льодом. І подрібнити за допомогою нього можна буде все і приготувати незвичайний набір з всіляких страв.

Чим могутніше прилад, тим надійніше повинен бути матеріал його чаші. Якщо на упаковці вказано потужність, наприклад 900 ВТ, а ємність при цьому виготовлена ​​з пластику, купувати такий блендер не варто.

Відповідально слід підходити і до вибору матеріалу лез, погружной части і змішувача. Насадка повинна бути з нержавіючого металевого матеріалу. Це дуже важливо при подрібненні таких продуктів, як фрукти і овочі. Надійний сталевий подрібнювач дозволить розрізати їх без попереднього очищення від шкірки і насіння, в яких міститься величезна кількість корисних мікроелементів, вітамінів і клітковини. Для стаціонарного блендера важливим пунктом, на який слід звернути увагу при виборі, буде стійкість чаші і можливість щільно закрити її кришкою. Ця функція дозволить не приділяти багато уваги процесу подрібнення, а закинувши продукти в ємність, займатися своїми справами на кухні.

При дотриманні простих правил по підбору блендера, у вашому будинку з’явиться надійний помічник у приготуванні найрізноманітніших страв. Тепер слід розібратися, яка потужність підійде для того чи іншого блюда.

Основні види блендера

Розрахунок потужності

Конкретної формули, якою має бути потужність, щоб страва вийшла вище всіх похвал, ні. Багато що залежить від конструкції, виду блендера, матеріалу ножів. Але кілька порад з підбору робочої потужності, все ж існує.

Почати слід з тісного взаємозв’язку ціни і потужності, і того, як одне впливає на інше. Чим вища ціна, тим потужніше прилад. Ціна тут прямо пропорційна потужності блендера.

Для виконання нескладних завдань, наприклад, приготування супу-пюре, молочного коктейлю або фруктового смузі, підійде і не самий потужний прилад – 600 ОТ. Таким агрегатом ви менш ніж за хвилину змішайте будь рідкі інгредієнти. Якщо ж основний вашим завданням є колка льоду, перетворення м’яса в фарш, тоді до вибору потужності електроприладу слід підходити ретельніше. Наприклад, без проблем з кілків льоду впорається машина з потужністю 1300 ОТ. Не важко буде в ньому зробити фарш або перемолоти тверді фрукти всього за кілька секунд.

Висновок

Отже, яким же повинен бути ідеальний блендер? Чим вище потужність, тим функціональніша прилад. Такий агрегат всього за кілька хвилин допоможе приготувати безліч страв і напоїв (докладніше про функції приладу: що можна робити блендером). Але якщо вас влаштовує і менш потужний блендер, тоді немає сенсу переплачувати і купувати дорогий прилад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.