Як користуватися блендером: занурювальним і стаціонарним

Такий побутовий прилад, як блендер, відомий кожній господині. У дослівному перекладі, це прилад для змішування або подрібнення різних продуктів. З’явившись більше 70 років тому, він спочатку призначався для приготування газованої води, але з часом став одним з головних предметів на кухні. Блендер орієнтований на роботу з різними продуктами. Їм можна подрібнювати їжу, готувати пюре, збивати основу для кондитерських виробів, готувати напої і подрібнювати лід. Завдяки цьому чуду техніки, можна без проблем приготувати обід для всієї сім’ї, що складається з першого, другого і десерту. Щоб прилад прослужив вам дуже довго, важливо знати, як користуватися блендером правильно. Розглянемо, його технічні характеристики, види та особливості експлуатації.

Зміст:

  1. Різновиди приладу
  2. Як користуватися
  3. Догляд, який подовжує експлуатацію
  4. Висновок

Різновиди приладу

На сьогоднішній день в магазинах побутової техніки представлена ​​величезна кількість блендерів від різних фірм і з набором всіляких функцій. У господинь при їх виборі розбігаються очі.

Блендер на сьогодні – це не тільки прилад в класичному розумінні, функцією якого є змішування, а й інструмент для збивання яєць, приготування всіляких коктейлів, розколювання льоду і упаковки продуктів в вакуум.

Прості поради по використанню блендера

За фактом, блендери діляться на два види:

  • Стаціонарний. Дізнатися його на прилавках магазинів дуже легко: у приладу стійку основу, яке міцно стоїть на поверхні столу. Електроприлад здатний роздрібнити навіть самі тверді продукти, в тому числі і лід. Його також можна використовувати для збовтування, змішування інгредієнтів, а також для виготовлення коктейлів та десертів. Безпечний і практичний, він відмінно справляється із запропонованою роботою і має низку позитивних особливостей, а закрита ємність з щільною кришкою і зануреним вглиб чаші подрібнювачем, допомагає уникнути розбризкування при змішуванні. Присутній в такому блендері ще одна зручна функція – режим самоочищення, яка дає додатковий бонус зайнятої господині, скорочуючи час на чистку приладу.
  • Занурювальний блендер. Зручний і недорогий прилад можна побачити сьогодні майже в кожному будинку. Дивний він своєю компактністю: багато місця на кухні не займе. У комплект приладу входити пластикова, оснащена металевими кнопками, рукоять, яка ідеально підходить під розмір руки, вона не ковзає і щільно лягає в долоню. Ручка з насадкою легко опускається в будь-який посуд, за кілька секунд подрібнюючи потрібні інгредієнти. Доповнюють набір всілякі насадки, за допомогою яких можна приготувати будь-який навіть самий складний рецепт, починаючи від овочевих супів, соусів, гарнірів, десертів і закінчуючи приготуванням фаршу або подрібненням цибулі та моркви.

Як користуватися

Насправді, в використанні приладу немає нічого складного, їм може користуватися навіть дитина. Починати слід з підбору продуктів. Їх слід добре промити (якщо мова йде про свіжих овочах і фруктах), а потім розрізати на невеликі шматочки, видаливши насіння і неїстівні частини, наприклад гілки і листя. Це дозволить скоротити час подрібнення і знизити навантаження на блендер. Не слід також забувати про особливості роботи того чи іншого виду електроприладу.

Занурювальним блендером не варто подрібнювати тверді продукти, підходить він тільки для приготування супів і пюре, тоді як стаціонарний здатний впоратися з будь-яким ступенем твердості, будь то навіть лід.

Запускати подрібнення і змішування краще з мінімальної швидкості, в подальшому поступово збільшуючи темп. Цей простий рада допоможе зберегти кухню в чистоті. В стаціонарний блендер потрібно завантажувати таку кількість продуктів, щоб нижня ніжка ножа була закрита, не перевантажуючи при цьому чашу зайвою кількістю інгредієнтів. Не слід подрібнювати їм занадто гарячі продукти. Температура при використанні стаціонарного або погружного блендера не повинна перевищувати 70 градусів. А якщо матеріалом чаші є пластмаса, температурний режим повинен бути ще на кілька градусів нижче, інакше це призведе до руйнування часток пластику, які потім разом з їжею потраплять в організм.

Використовувати блендер нескладно, головне, робити це правильно, щоб продовжити його експлуатаційний термін.

Прості поради по використанню блендера

Догляд, який подовжує експлуатацію

Простий в експлуатації і легкий у догляді кухонний прилад потрібно, в першу чергу, ретельно очистити від залишків приготованої їжі. Бажано мити їх не абразивними миючими засобами. У багатьох стаціонарних моделях є режим самоочищення, який значно полегшує роботу господині. При такому режимі в прилад потрібно просто налити води і натиснути кнопку. Засіб додавати при цьому не потрібно! Далі стакан, який легко знімається, потрібно відокремити від підстави і поставити в посудомийну машину, або промити чистою проточною водою. Наостанок не забудьте протерти зовнішню панель м’якою тканиною.

Висновок

Тепер ви знаєте, як користуватися блендером. Прилад дуже простий у застосуванні. Основне його завдання – полегшити роботу господині, скоротивши час на підготовку страв. Їм змішують, збовтують, подрібнюють продукти, роблять смузі і коктейлі. Все це робить його незамінним кухонним агрегатом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.