Вибір соковижималки для твердих овочів і фруктів

Соковижималка для твердих овочів і фруктів потрібна в будинку, адже з її допомогою можна отримати велику кількість різних корисних і поживних напоїв. Пропонуємо познайомитися з цим кухонним пристроєм, щоб правильно і на всі 100% використовувати його багатий потенціал.

Зміст:

  1. Як влаштована соковижималка для твердих плодів
  2. Мінуси і плюси соковижималок для твердих плодів
  3. Секрети покупки соковижималки
  4. Дещо про додаткові можливості

Соковижималка для твердих овочів і фруктів

Як влаштована соковижималка для твердих плодів

Більшість господинь впевнені, що соковижималки для твердих овочів або фруктів можуть знадобитися тільки раз на рік, щоб переробити надлишки врожаю з дачі. Все ж інше час цей апарат припадає пилом в коморі, як непотрібний.

Цю думку невірне. Той, хто дотримується його, завдає шкоди своєму здоров’ю і здоров’ю членів всієї своєї родини. Тому що немає більш корисного пристосування, ніж соковижималка для твердих овочів і фруктів. Її головна відмінність від інших моделей в тому, що вона переробляє цілі плоди. Для цього яблуко чи моркву опускають в прийомний отвір. Плід потрапляє в подрібнювач, який перетворює його в однорідну масу. Навіть такі, здавалося б, непотрібні частини, як кісточки і шкірка, все йде в переробку.

Після подрібнення соковижималка виробляє сепарування суміші. Швидке обертання центрифуги змушує рідину відділятися від м’якоті. Висока швидкість виштовхує сік назовні, змушуючи стікати його в спеціальний контейнер. А відходи залишаються в сепараторі.

Виробники пропонують господаркам моделі двох типів, у яких сепаратор може бути:

  • циліндричний;
  • конічний.

Соковижималка для твердих овочів і фруктів

Перший тип має більш високу продуктивність (кількість віджатого соку становить до 95% від маси плоду). Другий же тип цікавий тим, що під дією відцентрової сили макуха переміщається по стінках сепаратора і сам збирається в контейнер для відходів. Але така технологія знижує ефективність – обсяг отриманого соку становить лише 60-70% від маси всього плоду.

Інші позитивні і негативні сторони соковижималки для твердих овочів і фруктів розглянемо далі.

Мінуси і плюси соковижималок для твердих плодів

Головним недоліком багато господинь вважають невідповідність дій результату. Соковижималку для твердих овочів потрібно дістати, зібрати, підключити, а після роботи розібрати, вимити, просушити … І все заради одного стакана соку!

Насправді пристрій сучасних соковижималок таке, що господині доведеться прикладати мінімум зусиль для роботи і обслуговування апарату.

Наприклад, прийомний отвір зроблено таким чином, що в нього можна закладати фрукти та овочі цілком. Їх не потрібно розрізати на частини, видаляти кісточки і серцевини. Завдяки подрібнювача всі частини йдуть в справу, і ефективність віджиму збільшується.

Соковижималка для твердих овочів і фруктів

Моделі мають декілька робочих режимів, що дозволяє переробляти в одному апараті і тверді, і м’які плоди. Це позбавляє господиню від покупки двох типів соковижималок.

До інших плюсів також відноситься система безпеки. Вона блокує запуск соковижималки, якщо її частини нещільно зафіксовані або підігнані одна до одної.

А ще сучасні апарати для віджиму фруктових і овочевих соків забезпечені системою шумопоглинання. Завдяки їй соковижималка для твердих овочів і фруктів працює безшумно, не створюючи в будинку дискомфорт.

Корпус і деталі апаратів виконані з нержавіючої сталі, яка успішно протистоїть кислотам, що містяться в соку плодів. На метал не діють корозійні процеси, що виникають при роботі з рідинами. А доданий в сталь вуглець підвищує зносостійкість, завдяки чому апарат прослужить набагато більший термін.

Соковижималка для твердих овочів і фруктів

Секрети покупки соковижималки

Перше правило вдалої покупки: господиня повинна чітко знати, для чого вона купує апарат. Якщо їй потрібен всього лише один стакан соку на добу, то не варто витрачати гроші на придбання потужної професійної соковижималки.

Але якщо свіжовіджаті соки є невід’ємною частиною добового раціону всіх членів сім’ї, і п’ють їх все протягом дня, то краще витратитися на придбання високопродуктивної установки. А якщо господиня ще й запекла дачниця, то професійний апарат необхідний.

Залежно від потужності апарату встановлюється його ціна. Чим більше у соковижималки функцій і чим вище її продуктивність, тим більшу суму доведеться віддати при покупці.

Вище ми розповідали про те, що сепаратори бувають двох типів, циліндричні і конусоподібні. Це теж потрібно враховувати, тому що форма позначається на продуктивності.

При покупці також потрібно звертати увагу на такі показники, як:

  • потужність і продуктивність;
  • час роботи;
  • швидкість центрифуги.

Соковижималка для твердих овочів і фруктів

Від потужності апарату залежить кількість напою і кількість часу, який доведеться витратити на його отримання. А також при високій потужності можна переробляти цілі плоди, в тому числі і такі, як морква та ріпа. Цей показник впливає і на якість віджиму, чим сильніше обертається центрифуга, тим більше вдасться отримати соку з м’якоті.

Час роботи – важливий показник, тому що потужний двигун швидко нагрівається і може вийти з ладу. Щоб уникнути цього, доводиться робити перерви в роботі, щоб мотор соковижималки остигав.

В принципі, такі паузи можна використовувати, щоб очистити ємність від макухи. Так що навіть такий недолік можна розглядати як гідність.

Швидкість обертання центрифуги – окремий показник, від якого залежить не тільки продуктивність машини. Чим вона вища, тим чистіше буде отриманий сік. Середній показник для професійних соковижималок , обробних тверді овочі і фрукти, становить 7-8 тисяч оборотів в хвилину. Деякі виробники доводять його до 10 тисяч обертів на хвилину.

Але наскільки виправдані такі високі швидкості? Адже від цього залежить ціна апарату. Справа в тому, що більшість плодів можна ефективно переробляти при менших швидкостях. Так що не варто гнатися за великою кількістю нулів. До того ж виробники випускають моделі соковижималок з декількома швидкостями. Завдяки цьому можна переробляти продукти різної щільності в різних режимах, що дозволить економити електроенергію.

Слід зазначити, що для різних цілей (наприклад: для гранатів, для буряка і моркви, для яблук, для цитрусових, для томатів і т.д.) бажано купувати різні види соковижималок.

Соковижималка для твердих овочів і фруктів

Дещо про додаткові можливості

Важливим моментом при виборі моделі соковижималки є наявність додаткових функцій і комплектації апарату.

Навіть якщо горловина для завантаження плодів має великий діаметр, наявність штовхача виправдано з боку розгляду безпеки. Цей предмет захистить пальці від випадкового потрапляння в робочу зону.

Зручною функцією є автоматична подача сировини в подрібнювач. Завдяки цьому господині не потрібно постійно стояти у апарату і подавати плоди один за іншим, чекаючи, поки яблуко або апельсин будуть досить подрібнені.

Корисним буде і вбудований відсікач піни. Ті, хто робить яблучний сік, знає, як багато її буває. Пристрій дозволяє позбутися від пластівців і збільшити обсяг отриманого соку. Адже піна опадає на дно у вигляді осаду і замутняет отриману рідину. Пеноотсекатель робить сік чистим і разом з цим підвищує продуктивність машини.

Корисними стануть і ніжки-присоски. Вони надійно зафіксують соковижималку на поверхні столу, не дадуть їй впасти під час роботи через вібрацію.

Тепер, коли наші читачки познайомилися з соковижималками для твердих фруктів і овочів, вони зможуть вибрати відповідну модель для своєї кухні. І всі члени сім’ї будуть насолоджуватися смачними і корисними соками зі свіжих фруктів і овочів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.