Соковижималка для буряка і моркви

Соковижималка для моркви відносяться до пристроїв, що обробляють тверді овочі.

Зміст

  1. Типи соковижималок
  2. Який прилад вибрати для моркви
  3. Моделі соковижималок

Типи соковижималок

Для твердих овочів існує кілька типів механізмів. Вони діляться на ручні і електричні.

Ручні соковижималки працюють і мають вигляд як у ручних м’ясорубок. Але для віджимання твердих овочів, таких як морква, потрібно докласти дуже багато зусиль. Вони більше підходять для м’яких і соковитих овочів. Але є прихильники таких соковижималок. Вони вважають, що так сік зберігає свої корисні властивості, які не окислюється на повітрі, не нагрівається від електрики.

Соковижималка для буряка і моркви

Електричні соковижималки набагато простіше, легше і швидше в експлуатації. У свою чергу, електричні соковижималки діляться на цитрусові та універсальні.

Цитрусові соковижималки призначені виключно для віджиму соку з грейпфрута, апельсина, лимона.

У них тільки 1 насадка – конічна, що не призначена для віджиму інших плодів і овочів. Універсальні використовують для приготування соку з різних фруктів і овочів, так як є в наборі відповідні насадки.

Соковижималка для буряка і моркви

Який прилад вибрати для моркви

Варто вибирати дорогі і знамениті бренди. Вони прослужать довше. Дешеві моделі недовговічні, їх термін експлуатації закінчується з терміном гарантії. При виборі соковижималки потрібно дізнатися, чи добре вона миється, легко і швидко збирається і розбирається, як переносить щоденні навантаження. Важливу роль відіграють якісні та кількісні характеристики агрегату.

Характеристики подрібнювача

За типом подрібнювачах універсальні електричні соковижималки поділяються на центрифужні і шнекові .

Принцип роботи центрифужной соковижималки для буряка і моркви полягає в відділенні соку від м’якоті в сепараторі. Спочатку сировина потрапляє на тертку, а потім в центрифугу і шляхом відцентрової сили відділяється. У них більш доступна ціна.

Соковижималка для буряка і моркви

В шнековідном типі приладу подрібнювачем є сталевий шнек. Їх може бути 1 або 2. двушнековие ефективніше дроблять і віджимають сік. За принципом роботи схожі на м’ясорубки, овочі перемелюється в фарш, а потім з нього отримують сік.

Центрофужна соковижималка Шнекова сокодавка
Плюси
  • Швидка робота (10000-40000 обертів на хвилину)
  • менша вартість
  • Простота в роботі
  • Широке горло – зручність завантаження продукту
  • Сік не нагрівається через низьку швидкості роботи
  • Макуха повністю віджимається від соку
  • Невелика кількість відходів
  • Віджатий сік зберігається протягом 2 днів
  • Сік не контактує з повітрям
  • Тиха в роботі
Мінуси
  • Нагрівається сік, при цьому втрачаються деякі корисні речовини
  • Не можна зберігати сік більше 20 хвилин
  • Сік окислюється на повітрі
  • Низьке ККД, в м’якоті залишається деяка кількість соку
  • Висока вартість апарату
  • Сік виходить концентрований з м’якоттю
  • Попередньо потрібно розрізати овоч, так як вхідний отвір досить вузьке

Відмінності в моделях

Вибравши тип соковижималки для моркви, слід звернути увагу на її якісні характеристики.

  • Потужність пристрою. Для центрифужних виробів може коливатися від 400 до 800 Вт, для шнекових досить 150 Вт. Чим більше потужність, тим соковижималка швидше.
  • Обсяг ємностей для соку і макухи. Чим він більший, тим більша кількість соку можна отримати.
  • Матеріал корпусу повинен бути надійним і довговічним. Може бути виконаний з метала або пластика. Метал практичніше, особливо нержавіюча сталь.
  • Для центрифужних моделей потрібно звернути увагу на форму і швидкість сепаратора. Він може бути конічним – не так ефективно віджимає сік, але автоматично відкидає макуха, циліндричним – якісно віджимає сік, але не скидає макуха. Оптимальна швидкість роботи центрифуги повинна становити 8-10 оборотів. Чим вище швидкість, тим сильніше нагрівається готовий сік.

Соковижималка для буряка і моркви

Моделі соковижималок

Шнековая соковижималка Зелмер ДжусМейкер.

Швидкість обертів пристрої 40 оборотів в хвилину. Безперервно працювати може протягом 20 хвилин, потім агрегату необхідна перерва на 1 годину. За один раз переробити можна близько 5 кг моркви чи буряка. Соковижималка виробляє якісний холодний віджим. Але для городників вона буде явно замала. Рівень шуму досягає 71 дБ. Це рівносильно роботі центрифуги пральної машинки. При цьому сік виходить якісним концентрованим. Без окислення, нагріву і високої піни.

Соковижималка для буряка і моркви

Шнековая соковижималка Вітьок.

У цьому приладі широка велика горловина. Підійде для цілих плодів. Тривалість роботи 30 хв., Потім слідує перерва в 15 хвилин. Двигун довговічний потужністю 150 Вт. Швидкість роботи в 2 рази швидше, кількість оборотів від 80 до 160. Також переробляє зерна, насіння, кісточки і хвою. Хвоя досить важко переробляється, але містить велику кількість вітаміну С. Раптом, якщо забивається шнек, в машинці є функція реверсу.

Соковижималка для буряка і моркви

Соковижималка Омега.

Переробляє все: від овочів до зерен. Більш продуктивна за рахунок двуступенчатой ​​системи віджиму. З її допомогою вийде більше соку на 20%. До соковижималці додається хороша книжка з рецептами. Крім соків можна готувати щербети, пасти, дитяче харчування і навіть горіхову пасту. Швидко і просто розбирається, легко миється. Надійна і має тривалий термін експлуатації.

Соковижималка для буряка і моркви

Свіжовичавлені соки дуже корисні, особливо дітям. Якщо потрібно використати пристрій для тривалої та якісної експлуатації, то вибирайте моделі з шнековим типом подрібнювача, краще двушнековие. Вони коштують дорожче інших, але якщо брати соковижималку для щоденного використання, краще не економити. На таких машинах сік виходить якісніше і корисніше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.