Що краще: погружной блендер або стаціонарний

Жодна кухня не обходиться без електричного помічника в особі блендера. У пошуку кращого «союзника» при приготуванні різних страв і напоїв виникає питання, який блендер вибрати: стаціонарний або занурювальний? Для того щоб в майбутньому не виникало подібного роду питань, пропонуємо розібратися разом, що ж вважається краще.

Зміст

  1. Погружной варіант
  2. Стаціонарний блендер
  3. Висновки

Погружной варіант

Плюси і мінуси

Переваги: ​​

  • Легкість і простота у використанні.
  • Компактність, що дозволяє зберігати його в невеликому шафці, прилад не займає багато простору.
  • Низька вартість в порівнянні з іншими видами.
  • Як ємності для збивання або подрібнення можна використовувати будь-який посуд і з будь-якого матеріалу.

Недоліки погружного блендера

Недоліки погружного блендера:

  • Погана зносостійкість (такий блендер прослужить вам відносно недовго).
  • Призначений для малої кількості продуктів.

Функціональні можливості:

  • Подрібнення як твердих продуктів, включаючи лід, так і м’які х.
  • Шатківниця на дрібні шматочки за допомогою спеціальних насадок.
  • Нарізка інгредієнтів.
  • Замішування тіста, що значно заощадить ваш час при приготуванні хлібобулочних виробів.
  • Взбивание рідини в піноподібну консистенцію.

Особливості вибору

Щоб прийняти правильне рішення, слід звертати увагу на основні характеристики погружного блендера:

  • Який потужністю він володіє (чим вище потужність блендера, тим більше операцій він здатний здійснити).
  • З якого матеріалу виконані деталі (пластмаса має властивість вбирати в себе запахи, а скло занадто вразливе до температур і зовнішнього впливу).
  • Який у нього тип роботи – акумуляторний (більш мобільний і зручний у використанні) або провідний (класичний).
  • Скількома швидкісними режимами він володіє, так як від них безпосередньо залежить ступінь подрібнення інгредієнтів в залежності від розмірів і твердості структури (докладніше про нюанси покупки приладу: як вибрати занурювальний блендер).

основні характеристики погружного блендера

При виборі погружного блендера зверніть увагу на його комплектацію. Прості моделі включають в себе тільки ніж, більш сучасні мають більше трьох насадок.

У комплектацію погружного блендера входить:

  • Стандартна насадка-подрібнювач.
  • Віночок для збивання.
  • Універсальна насадка для шинкування, нарізки.
  • Спеціальний вакуумний насос для відкачування повітря з контейнера.

Перш ніж зробити вибір, перегляньте відео, яке допоможе вам визначитися, який блендер краще.

Правила використання

Стаціонарний блендер потребує правильному підході:

  • Не варто допускати перегріву мотора – час від часу вимикайте пристрій з мережі, щоб уникнути будь-яких наслідків.
  • При подрібненні продуктів, що містять в собі тверді кісточки, необхідно видаляти, так як воно може завдати шкоди кухонного приладу.
  • Приступаючи до подрібнення, збивання, шатківниці краще починати з найнижчого режиму швидкості, і при необхідності плавно перемикати на більш високий.
  • Вміст ємності повинно бути на тому рівні, де закінчується нижня частина ніжки насадки.

Стаціонарний блендер

Плюси і мінуси

Переваги: ​​

  • Самостійність роботи (він не вимагає постійного утримання в руках, що значно скорочує час роботи і дозволяє вам займатися іншою роботою).
  • Зручний при приготуванні коктейлів, соусів, мусів, а чашка з носиком, що входить в комплектацію, з легкість розіллє напої по склянках.
  • Здатність подрібнити тверді сорти продуктів, включаючи лід, і перемішувати тісто для хлібобулочних виробів.
  • Володіє великою кількістю режимів і скор стей.
  • У більшості стаціонарних блендерів є функція самоочищення.
  • Наявність чаші з міцного матеріалу і підставки, здатної уникнути ковзання.

Недоліки стаціонарного блендера

Недоліки стаціонарного блендера:

  • Великі габарити (займає багато місця).
  • Погано подрібнює овочі.

У комплектацію стаціонарного блендера входить:

  • Ніж на дні чаші.
  • Чоппер.
  • Млин.
  • Глечик.
  • Додаткова ємність.
  • Насадка для збивання і колки льоду (в залежності від марки і виробника)

Для наочного прикладу перегляньте відео.

Основні характеристики

При покупці звертайте увагу на наступні параметри:

  • Потужність. Варіюється в проміжку 220 – 2000Вт (чим більше потужність, тим більше тверді продукти здатний подрібнити прилад).
  • Матеріал, з якого виготовлена ​​чаша стаціонарного блендера і її обсяг (скло зберігає витончений смак, але схильне розколу, пластик вбирає запахи, але більш ударопрочен і менш схильний до зовнішніх факторів).
  • Матеріал ножів (краще вибирати якісний матеріал, що не піддається корозії: сталь або нержавіючий метал).
  • Швидкісні режими (в залежності від вартості і марки виробника їх число варіюється від 4-х до 16).

Детальніше про критерії підбору читайте в статті: вибір стаціонарного блендера.

Функції стаціонарного блендера:

  • шинкування,
  • подрібнення,
  • нарізка інгредієнтів,
  • замішування тіста,
  • самоочищення.

Правила по експлуатації

Щоб стаціонарний блендер прослужив вам якомога довше, необхідно правильно ним користуватися:

  • Не слід заповнювати чашу в повному обсязі, щоб уникнути розломів.
  • Нарізайте інгредієнти на дрібні шматочки, щоб запобігти знос механізмів.
  • Не застосовуйте в блендер гарячі напої, щоб уберегти чашу від псування.
  • Подрібнюючи продукти, час від часу струшуйте вміст для отримання однорідної маси.
  • У жодному разі не вмикайте прилад без вмісту, щоб не допустити згоряння техніки.

Про особливості ремонту своїми руками читайте в статті: що робити, якщо зламався блендер.

Щоб стаціонарний блендер прослужив вам якомога довше, необхідно правильно ним користуватися

Висновки

Чи існує різниця між стаціонарним і занурювальним блендером, і який вважається краще? Не можна однозначно відповісти на це питання, так як у кожного виду є свої плюси і мінуси. Наприклад, погружний віртуозно подрібнює продукти, а стаціонарний незамінний в приготуванні різних мусів і коктейлів. Якщо вам необхідна велика кількість порцій, тоді краще використовувати перший, але якщо ж немає необхідності у використанні приладу на 100%, можна зупинити свій вибір на другому.

Рішення завжди залишається за вами, але перш ніж купувати кухонні прилади, задумайтеся, для виконання яких функцій вони вам необхідні, і тоді ви з легкістю знайдете відповіді на всі питання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.