Кип’ятильник наливний для швидкого нагріву води: як користуватися

Електричний кип’ятильник є необхідним приладом на будь-якій кухні, будь то їдальня, ресторан або кафе. Воду, нагріту за допомогою такого обладнання, можна використовувати не тільки для заварювання напоїв, чаю, кави, а й для приготування деяких страв, тим самим прискорюючи процес виробництва. Принцип дії будь-якого кип’ятильника полягає в нагріванні води до певних температур. Сьогодні в громадських місцях широко використовуваним видом такого обладнання є кип’ятильник наливний, який можна використовувати не тільки як незалежний прилад нагріву води, а й як основний елемент в кава-і Роздавальники чаю. Отже, як правильно користуватися кип’ятильником і що представляється собою цей прилад?

Зміст:

  1. Принцип роботи обладнання
  2. Переваги техніки
  3. Відмінність від проточного кип’ятильника
  4. Як вибрати
  5. Висновок

Принцип роботи обладнання

Апарати наливної типу не вимагають безперервної роботи електроенергії, тому їх краще використовувати в обслуговуванні місць з невеликим, але постійним потоком відвідувачів.

Вони являють собою накопичувальний резервуар з об’ємом від 5 до 50 літрів.

Конструкція приладу проста, вона складається з нагрівального елементу, термозахисту, термостата з функцією регулювання температури, мірного скла, корпусу з ручками і збірки крапель.

Кип'ятильник наливний

Перед початком роботи резервуар кип’ятильника потрібно наповнити водою і поставити необхідну температуру нагрівання. Що по суті є певним істотним недоліком, що вимагає уваги, тому що доводиться контролювати обсяг води в ємності і в міру того, як вона закінчується, доливати. Від потужності і розмірів бака залежить і час кип’ятіння.

Переваги техніки

Наливна нагрівач не потребує постійної подачі електроенергії: після закипання певної кількості води, прилад автоматично переходить в режим підігріву, що дозволяє економити електроенергію. Інша перевага кип’ятильника – це його мобільність, досягається вона за рахунок відсутності необхідності в підключенні до водопроводу, оскільки наповнення резервуара водою відбувається вручну. Така якість стає корисним при виїзних заходах, в кафе в зоні самообслуговування і в офісах. Наступне об’єктивне гідність – в порівняно невеликій ціні приладу, така якість дозволяє зробити його загальнодоступним.

Відмінність від проточного кип’ятильника

Наливна і проточний кип’ятильники мають схожий результат роботи. Це подача кип’яченої води. А головна відмінність приладів полягає в принципі наповнення резервуара водою для подальшого її підігріву. На відміну від наливної проточний кип’ятильник (безперервної дії), необхідно підключити до водопроводу, і прилад зможе автоматично наповнюватися водою кожен раз, коли буде відбуватися злив гарячої.

Такий агрегат безперервної дії має великий резервуар, з об’ємом 100 і більше літрів, що дозволяє використовувати кип’ятильник в школах, лікарнях, на підприємствах громадського харчування з великою пропускною здатністю, і в офісах компаній. У свою чергу, маленький наливний кип’ятильник з об’ємом резервуара до 10 літрів, буде корисний як в професійних цілях, так і вдома.

Кип'ятильник наливний

Як вибрати

Електрокип’ятильники займають провідну роль в індустрії харчування, і це зрозуміло: з їх допомогою кожен день нагріваються сотні літрів води. Тому так важливо при виборі обладнання керуватися не тільки зовнішніми якостями, але і технічними характеристиками, тому що користуватися агрегатом ви будете кожен день, і він не повинен підвести.

Вибираючи кип’ятильник наливного типу, варто визначитися з майбутнім призначенням обладнання: з якою метою купується техніка, хто буде користуватися і в яких обсягах.

Виходячи з цих вимог, можна розглянути технічні можливості, на які варто звернути увагу в першу чергу:

  • обсяг бака починається від 5 літрів;
  • швидкість закипання води залежить від потужності приладу, не менше десяти літрів за 20-25 хвилин;
  • матеріал, з якого виготовлено обладнання, найчастіше це пластик і сталь;
  • інші параметри, наявність збірки для крапель, захист від сухого ходу;
  • форма і розміри.

Кип'ятильник наливний

Висновок

Розглянувши всі особливості роботи і технічні характеристики наливної кип’ятильника можна погодитися, що сьогодні як в побуті, в офісі, так і в індустрії громадського харчування агрегат є корисним, а в деяких випадках незамінним. Зважаючи на невеликі розміри його, на відміну від електрокип’ятильника безперервної дії, можна з легкістю переміщати з одного місця на інше, тим більше, що він не вимагає підключення до водопроводу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.