Блендер для смузі, коктейлів і десертів: види, як вибрати

Блендер – кухонний прилад для подрібнення продуктів. З його допомогою можна з легкістю зробити пюре, кашу, мус, коктейль або смузі. Це прекрасний домашній помічник для будь-якої господині, яка любить готувати. Сьогодні поговоримо про те, як правильно підібрати блендер для смузі.

Зміст:

  1. Види
  2. Вибір блендерів для смузі
  3. Топ-5 кращих блендерів
  4. Додаткові можливості

Види

Перед тим, як вибрати блендер, варто визначитися з тією моделлю, яка буде найбільш зручна для використання вдома. Смузі робиться дуже просто, але той смузі, який можна спробувати в кафе, найчастіше роблять на великому промисловому блендері. Такий прилад має великі габарити і витрачає багато електроенергії.

Для коктейлів можна використовувати занурювальний блендер. Він з легкістю справляється з помелом фруктів, але проблема такого агрегату в тому, що він недостатньо якісно подрібнює все шматочки і може забруднити все навколо, якщо буде занурений в ємність без кришки.

Підбір блендерів для приготування смузі

Для створення коктейлів і десертів можна вибрати ручний блендер з призначеним для цих цілей стаканчиком, але через його маленького обсягу більше однієї порції не вийде зробити за один раз.

Комбінований блендер (суміщення погружного і стаціонарного) йде в комплекті з кількома насадками, і одна з них ідеально підійде для приготування різних десертів, смузі, пюре, коктейлів і т.д. Єдина проблема такої моделі – висока ціна, тому купувати комбінований блендер для смузі – недоцільно. Існують і інші комбіновані моделі –  блендер-соковижималкаблендер-міксер – за допомогою яких можна приготувати смузі.

Стаціонарний агрегат прекрасно підходить не тільки для приготування десертів, але і для інших страв, в тому числі і смузі. Догляд за таким блендером простий, досить тільки промити його під струменем води.

Вибір блендерів для смузі

Зрозуміло, що вибрати найкраще стаціонарний варіант, тоді буде набагато легше зробити смузі, але при цьому необхідно враховувати наступні характеристики:

  1. Один з найважливіших показників – потужність апарату. Велика потужність і можливість її регулювати, говорять про те, що блендер в стані справлятися з великою кількістю завдань. У тому випадку, якщо смузі буде готуватися з м’яких продуктів (фрукти, сир, морозиво і т.д.), достатньо буде моделі з невеликою потужністю. Такий апарат може витратити на приготування більше часу, але це не настільки відчутно. А якщо планується застосовувати горіхи, заморожені фрукти і т.д., необхідно взяти модель з більшою потужністю.
  2. Розмір і глибина чаші. Для приготування великих порцій або відразу декількох, найкраще вибирати об’ємну чашу, щоб не довелося робити кілька заходів. Вибравши чашу, необхідно пам’ятати, що її номінальний обсяг буде менше на 200 грам, так як до самого верху її не можна завантажувати.
  3. Матеріал. Зверніть увагу на те, з якого матеріалу зроблені всі частини і деталі. Чаша може бути пластикова, скляна, рідше дерев’яна. Остання дуже непрактична, хоча екологічно чиста і міцна. Скляна чаша вельми зручна в користуванні, але її легко розбити. Що ж стосується пластикової, то вона міцна, але має здатність вбирати сторонні запахи, тому мити її слід ретельно. Потрібно звернути увагу і на ножі – вони повинні бути з нержавіючої сталі.
  4. Різноманітність функцій. Не потрібно орієнтуватися виключно на багатофункціональні і «розумні» пристрої. Досить вибрати той блендер, який буде мати кілька швидкостей і зуміє подрібнити лід.
  5. Наявність додаткових насадок. У цьому випадку вибір варто робити, виходячи з власних уподобань. Наприклад, деякі люблять додавати в смузі горіхи, тому спеціальна насадка-подрібнювач в цьому випадку буде більш ніж актуальна.

Підбір блендерів для приготування смузі

Топ-5 кращих блендерів

Для приготування коктейлів і смузі ідеально підійдуть такі апарати, які потрапили в список кращих, щодо якості та цінового діапазону:

  1. Laretti LR7312
  2. L’EQUIP LB-32HP
  3. Bosch MSM 88190
  4. Bosch MSM 6700
  5. Bosch MSM 67PE

Незважаючи на це, вибір в повній мірі повинен грунтуватися на власних перевагах . Тільки в цьому випадку вдасться підібрати прилад, який відповідає всім вимогам. Деякі з представлених моделей мають додаткові функції, через які їх вартість може збільшуватися.

Додаткові можливості

Імпульсний режим. Блендер для смузі з наявністю такого режиму буде з легкістю обробляти тверді продукти, такі, як лід, горіхи, кавові зерна. Активація відбувається за рахунок натискання і утримування кнопки пуску.

Турбо режим. Ця функція дозволяє на недовгий часовий проміжок збільшити швидкість агрегату. Найчастіше нею користуються для змішування коктейлів або в фіналі готування, з метою її швидкого завершення. Режим буде вельми до речі і при приготуванні пюре (в тому числі, і для дітей) з м’яких або варених продуктів.

Режим колки льоду. Він залежить від двох чинників: міцності ножів і міцності чаші. Ця функція може бути реалізована як в стаціонарних моделях, так і в заглибних, хоча в останніх рідше. Для приготування коктейлів така функція буде просто незамінна, але в цьому випадку блендер повинен мати потужність вище 400 Вт.

Підбір блендерів для приготування смузі

Майте на увазі, що подрібнювати такі інгредієнти, як насіння або горіхи, в звичайній чаші досить проблематично, так як вони будуть прилипати до країв і розлітатися на всі боки.

Підсумувавши викладену інформацію, можна з упевненістю сказати, що саме класичні стаціонарні блендери найбільше підійдуть для приготування смузі. Причому вартість їх значно нижче інших моделей, так як в комплектації відсутні спеціальні насадки, які фактично і не потрібні для приготування цього десерту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.