Як смачно посмажити пельмені на сковороді: заморожені і варені

Вважається, що пельмені цілком економне блюдо. Особливо якщо враховувати той факт, що в начинку можна класти будь-яке м’ясо, додавати цибулю, капусту, зелень, створюючи нові смакові відчуття.

Вегетаріанці взагалі можуть відмовитися від м’ясної начинки, замінивши м’ясо грибами, капустою, пряними травами.

Зміст:

  1. Як смажити пельмені: тонкощі приготування
  2. Пельмені варені, обсмажені на сковороді
  3. Пельмені смажені (заморожені)
  4. Пельмені смажені
  5. Пельмені узбецькі (чучвара) смажені
  6. Смажені пельмені по-таджицькому
  7. Смажені пельмені з цукром (таджицька кухня)
  8. Смажені пельмені по-китайськи
  9. Господині на замітку

Пельмені є в будь-якій національній кухні. Вони відрізняються складом тіста, особливостями приготування начинки. Єдине, що їх об’єднує, – це правила варіння і смаження (про це буде сказано трохи нижче).

  • Пельмені варять у великій кількості підсоленої води (на 1 кг виробів беруть 4 л води і 40 г солі), періодично помішуючи, щоб вони не прилипли до дна.
  • Вважається, що вони будуть готовими через 8-10 хвилин після спливання.

Пельмені можна подавати зі сметаною, кетчупом, вершковим маслом, бульйоном, будь-яким соусом.
Багато хто любить смажені пельмені. Причому смажать як вже зварені пельмені, так і сирі – тільки що зліплені або заморожені.

Як посмажити пельмені на сковороді

Як смажити пельмені: тонкощі приготування

  1. Пельмені краще смажити на рослинній рафінованій олії. Але можна брати будь-який жир, враховуючи смакові пристрасті і національні традиції.
  2. Пельмені смажать на толстостенной сковороді.
  3. Їх викладають в добре розігрітий, але не розпечений жир. Якщо пельмені покласти на слабо розігріту сковороду, то вони можуть прилипнути до дна, а начинка випаде.
  4. Морожені пельмені перед смаженням не розморожувати. Але пельмені, тільки що вийняті з морозильної камери, вкриті інеєм. Якщо їх відразу опустити в розпечене масло, вони почнуть «стріляти». Щоб цього не сталося, їх потрібно трохи потримати при кімнатній температурі, виклавши в один шар на обробній дошці. Коли іній зникне, їх можна смажити.
  5. Тільки що зварені пельмені, призначені для смаження, треба викласти на сито в один шар, щоб вони підсохли. Такі пельмені можна переварювати, інакше під час смаження вони розваляться.
  6. Смак смажених пельменів залежить від спецій і приправ, доданих під час приготування. Сухі приправи потрібно класти в кінці обсмажування, інакше вони пригорять і зіпсують смак страви.
  7. Пельмені можна смажити у фритюрі. В такому випадку спеції додають у вже готові пельмені, викладені на тарілки, щоб не «забруднювати» ними масло.
  8. Пельмені обсмажують на помірному вогні до рум’яної скоринки, періодично помішуючи лопаткою.
  9. Якщо пельмені великі, то одного обсмажування може бути недостатньо. Щоб їх довести до готовності, потрібно влити в сковороду трохи гарячої води, накрити кришкою і дати покипіти 3-5 хвилин. Замість води можна взяти бульйон, сметану, суміш кетчупа і соєвого соусу.

Пельмені варені, обсмажені на сковороді

Складові:

  • пельмені заморожені – 450 г;
  • масло рослинне – 40 г;
  • сіль;
  • перець;
  • улюблені приправи.

Спосіб приготування

  1. Налийте в каструлю воду, доведіть до кипіння, посоліть. Опустіть пельмені. При помішуванні варіть до напівготовності (приблизно 2-3 хвилини). Виловите їх шумівкою, викладіть на сито або друшляк. Дочекайтеся, поки стече вся вода, а пельмені трохи підсохнуть.
  2. На сковороду налийте олію, розігрійте його. Покладіть пельмені в один шар. На помірному вогні обсмажуйте їх спочатку з одного боку до рум’яної скоринки, потім переверніть на іншу сторону і доведіть до золотистого кольору.
  3. За 1-2 хвилини до готовності посипте приправами і перемішайте. Викладіть на тарілку. Подавайте з соусом або салатом зі свіжих овочів.

Пельмені смажені (заморожені)

Складові:

  • пачка пельменів – 450 г;
  • масло рослинне – 60 г;
  • сіль;
  • суха приправа для пельменів – за смаком;
  • вода.

Спосіб приготування

  1. Пельмені викладіть на обробну дошку і залиште на столі на 10 хвилин.
  2. У сковороду налийте олію і розігрійте. Викладіть пельмені, акуратно перемішайте, щоб вони з усіх боків покрилися маслом. Закрийте кришкою. На помірному вогні обсмажте їх до рум’яної скоринки, при цьому періодично відкриваючи кришку і перемішуючи пельмені лопаткою.
  3. Коли пельмені підсмажаться, влийте трохи окропу, зменшіть вогонь і тушкуйте до випарювання вологи приблизно 5 хвилин. В кінці приготування посипте приправою і перемішайте. Вимкніть вогонь, залиште пельмені під кришкою на пару хвилин, а потім викладіть на тарілку.

Пельмені смажені

Складові:

  • тільки що зліплені пельмені – 400 г;
  • рослинне масло – 40 г;
  • сіль.

Спосіб приготування

  1. Зліпити пельмені за улюбленим рецептом.
  2. На сковороді нагрійте масло. Зробіть середній вогонь. Покладіть пельмені, залишаючи невелику відстань між ними. Коли нижня сторона покриється рум’яною скоринкою, переверніть пельмені на іншу сторону. Доведіть до повної готовності.
  3. Викладіть на тарілку, посипте зеленню.

Пельмені узбецькі (чучвара) смажені

Складові:

  • прісне тісто – 250 г;
  • м’ясо – 300 г;
  • цибуля – 25 г;
  • сіль перець;
  • рослинне масло для фритюру.

Спосіб приготування

  1. Спочатку приготуйте тісто, накрийте його мискою, щоб воно відлежатися.
  2. Зробіть фарш, змішавши мелене м’ясо, подрібнену цибулю, сіль і перець.
  3. Тісто розкачати в тонкий пласт. Наріжте його на квадрати зі стороною 3-5 см.
  4. На середину квадрата покладіть фарш. Зліпити пельмень, з’єднавши спочатку протилежні кути, а потім – краю.
  5. В казані розігрійте масло. Невеликими партіями опускайте пельмені в масло і, помішуючи, обсмажуйте до рум’яної скоринки.
  6. Викладіть готові пельмені на паперовий рушник для стікання зайвого жиру. Подавайте зі свіжими овочами або кислим молоком.

Смажені пельмені по-таджицькому

Складові:

  • пельменное тісто – 450 г;
  • м’ясо – 600 г;
  • цибуля – 50 г;
  • сіль;
  • перець;
  • рослинне масло – 60 г;
  • бульйон – 120 мл;
  • винний оцет – 15 р

Спосіб приготування

  1. Готове тісто розкачати в соковитий товщиною 1 мм. Наріжте на квадрати зі стороною 5 мм.
  2. На середину квадратиків покладіть фарш. Складіть кут на кут, потім зліпити краю.
  3. На сковороду налийте олію, добре розігрійте. Покладіть пельмені, обсмажте їх до золотистої скоринки.
  4. Влийте гарячий бульйон, закрийте сковороду кришкою. Гасіть пельмені 5 хвилин.
  5. Викладіть на тарілку, збризніть оцтом, посипте зеленню.

Смажені пельмені з цукром (таджицька кухня)

Складові:

  • прісне пельменное тісто – 450 г;
  • м’ясо – 600 г;
  • цибуля – 50 г;
  • рослинне масло – 60 г;
  • цукрова пудра – 20 г;
  • сіль перець.

Спосіб приготування

  1. Пельменне тісто розкачати в тонкий пласт. Наріжте його на квадратики 5 × 5 см.
  2. На середину соковитою покладіть начинку. Зліпити пельмені, з’єднавши спочатку два протилежних кута, потім скріпивши кінці.
  3. На розігрітій олії обсмажте пельмені до світлої золотистої скоринки.
  4. Викладіть їх на тарілку. Посипте цукровою пудрою.

Смажені пельмені по-китайськи

Складові:

  • борошно – 2 ст .;
  • окріп – 1 ст .;
  • рослинне масло в тісто – 20 г;
  • сіль в тісто – 1 ч. л .;
  • свинина – 400 г;
  • китайська капуста – 400 г;
  • цибуля – 1 шт .;
  • сіль в начинку – за смаком;
  • соєвий соус – 1 ч. л .;
  • цукор – щіпка;
  • рослинне масло для смаження – 60 м

Спосіб приготування

  1. Спочатку зробіть тісто. Для цього в миску насипте борошно, змішайте її з сіллю. Влийте окріп і рослинне масло. Тісто ретельно вимісити.
  2. Для начинки дрібно порубати капусту, злегка посоліть. Через кілька хвилин відіжміть від соку. Змішайте з фаршем, покладіть дрібно порізану цибулю. Додайте цукор і соєвий соус.
  3. Тісто розкачати в тонкий соковитий. За допомогою чарки виріжте гуртки.
  4. Покладіть на соковито начинку. Складіть сочень навпіл, защіпніте, роблячи невеликі складочки (як на вареники).
  5. Нагрійте на сковороді олію. Компактно укладіть пельмені. Коли низ пельменів підсмажиться, влийте трохи окропу – він повинен покрити денце сковорідки. Накрийте кришкою, тушкуйте 5 хвилин. За цей час вода википить, а пельмені дійдуть до готовності.
  6. Накрийте сковороду плоскою тарілкою, акуратно переверніть її. Ваші пельмені виявляться на тарілці засмаженої стороною догори. Або ж викладіть їх на тарілку за допомогою шумівки. Подавайте з будь-яким соусом.

Господині на замітку

Багатьох господинь цікавить питання, чи потрібно закривати сковороду кришкою.

  • При смаженні тільки що зліплених пельменів сковороду можна не закривати.
  • У фритюрі обсмажуйте тільки що зліплені пельмені, не закриваючи їх кришкою. Не опускайте в киплячу олію заморожені пельмені, так як масло почне «стріляти».
  • Заморожені пельмені смажте під кришкою, інакше ризикуєте забризкати маслом всю кухню. Перемішуйте їх лопаткою, злегка відкривши кришку. Окріп наливайте в сковороду, зсунувши кришку у напрямку до себе, так як можна обпектися паром.
  • Надлишки жиру можна прибрати, виклавши готові пельмені на паперовий рушник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.