Картопляна запіканка з куркою в духовці: рецепт

Немає часу і сил готувати вечерю? Нічого страшного, картопляна запіканка з куркою вам на допомогу. Вам потрібно тільки нарізати і змішати інгредієнти, а далі духовка все зробить за вас, тільки правильно виставте температуру і зрідка провідуйте блюдо. Для запіканки можна використовувати шматочки курячого м’яса, зрізані з різних частин тушки – стегон або гомілок. А якщо ви використовуєте грудку або філе – то ваша запіканка може вийти сухою і тоді краще додати трохи дрібно нарізаного сала.

Список інгредієнтів:

  • 300 г курячого м’яса,
  • 150 мл кефіру,
  • 0,5 ч.л. каррі,
  • 2 ч.л. солі,
  • 0,5 ч.л. сушеного чебрецю,
  • 1/3 ч.л. чорного меленого перцю,
  • 800 г картоплі,
  • 2 ст.л. рослинного масла,
  • 5 курячих яєць,
  • 100 мл молока,
  • 2 ст.л. борошна,
  • зелень перед подачею.

Картопляна запіканка з куркою в духовці

Приготування

1. Куряче філе помийте, обріжте все зайве – плівки, жилки, сухожилля і хрящики. Наріжте м’ясо пластинками або просто невеликими кусочками.

2. Присипте курку сіллю, чорним меленим перцем, меленим каррі.

3. Налийте в миску кефір будь-якої жирності і гарненько все перемішайте. Замість кефіру можна взяти грецький йогурт.

4. Ріпчасту цибулину потрібно почистити і нарізати половинками кілець.

5. Потім гарненько притиснути цибулю руками, щоб вона пустила сік і відправте в миску до курки, перемішайте і по можливості залиште марінуватися.

6. Глибоку форму для запікання застеліть фольгою і змастіть її маслом. Картоплю треба почистити і нарізати кружечками, половину її викладіть у форму і посоліть.

7. Зверху на картоплю рівним шаром викладіть мариновану курку в кефірі разом з цибулею, накрийте другою половиною картоплі. Її також потрібно посоліть.

8. Зробіть яєчну заправку. Змішати в мисці яйця, молоко і борошно, підсолити і збити вінчиком, щоб не залишалося грудочок борошна. Залийте картоплю з м’ясом яєчною масою і відправте в розігріту до 190 градусів духовку.

9. Картопляна запіканка з куркою повинна запікатися не менше 40 хвилин. На перші 20 хвилин запікання сковороду можна накрити кришкою, а потім кришку зняти, щоб верх запіканки зарум’яниться. Подавайте готову запіканку в теплому вигляді, з овочами, соусами і свіжою зеленню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.