Цікавий рецепт низькокалорійного дієтичного курячого супу

Дієта – це так звані правила прийому їжі, які повинні дотримуватися людиною щодо вживаної їжі. Зазвичай певної дієти рекомендують дотримуватися людям, що страждають від будь-яких захворювань (наприклад, шлунково-кишкового тракту, печінки), а також вагітним і годуючим жінкам, і людям з надмірною вагою.

Зміст статті

  1. Користь дієтичного курячого супу
  2. Курячий суп з селерою
  3. Дієтичний суп з бобовими

Як зварити дієтичний курячий суп?

Дієта – це не тільки заборона продуктів, але і їх обробка в кулінарному сенсі, хімічний склад, і обов’язково проміжне час між прийомами їжі. Як правило, на дієту хворого садить спеціальний лікар – дієтолог, але багато жінок, які страждають надмірною вагою сідають на дієту самі. Це неправильно, так як до кожної людини дієта повинна бути підібрана індивідуально. Якщо дієта підібрана неправильно – людина може отримати важкі ускладнення, проблеми зі шлунком і не добитися бажаного схуднення.

Дієтичний курячий суп

Дієтичний курячий суп

У будь-якій дієті зазвичай присутні рідкі і нежирні страви, такі як супи або бульйони. В основному, це супи з нежирної частини курки, тобто з курячої грудки. Такий суп називається дієтичним курячим супом. Він є дуже популярним і улюбленим супом нашого населення. Але в кожному домі його готують абсолютно по-різному – з яйцями, з вермішеллю, з локшиною, з макаронами, з овочами і без.

Але потрібно врахувати, що дієтичний суп ні в якому разі не повинен містити жиру і борошняних продуктів, таких як локшина або макарони – в крайньому випадку, в суп можна класти невелику кількість дрібної вермішелі. Курячий дієтичний суп є дуже ситним, наваристим і смачним, але має зовсім невелику калорійність – це всього 80 калорій на сто грам страви, а курячий бульйон має всього 20 калорій на сто грам.
Багато запитають – як приготувати суп з курки так, щоб він залишався менш калорійним і не втратив свого насиченого і приємного смаку. Відповідь на це питання дуже проста. Для приготування низькокалорійного супу з курки необхідно використовувати курячу грудку і класти в суп менше солі. Це два основних правила, які допоможуть скоротити калорії супу і зробити його дієтичним.

Легкий дієтичний курячий суп з селерою

Отже, давайте приготуємо курячий дієтичний суп, який буде смачним і дуже поживним.

Складові:

  • М’ясо курки, а саме куряча грудка – 400-500 грам,
  • Картопля – 3 штуки,
  • Морквина – 3 штуки,
  • Лук – 3 штуки,
  • Вермішель – 1 маленька жменька,
  • Зелень петрушки і кропу – краще взяти побільше,
  • Селера – за смаком,
  • Сіль за смаком.

Покроковий рецепт приготування:

  1. Дієтичний курячий суп

    Дієтичний курячий суп з з селерою

    Філе курячої грудки гарненько промийте теплою водою і наріжте на невеликі шматочки. Покладіть їх в каструлю і налийте воду. На повільному вогні вода повинна дійти до кипіння, після чого відразу зніміть брудну піну на її поверхні і покладіть цибулю, порізану на чверті.

  2. Почистіть моркву і поріжте її дрібними кубиками. Покладіть в каструлю.
  3. Дайте морквині поваритися 15 хвилин і відразу ж можна закидати картоплю, порізану великим кубиком.
  4. У самому кінці можна класти вермішель, сіль, зелень і лавровий лист.
  5. Все перемішайте і дайте Вермішельки зваритися.

Цей курячий суп готується з селерою. Тому не забудьте додати в ваш суп.
Розливати суп по тарілках потрібно в гарячому стані. Зверху покладіть варене яйце – якщо, звичайно хочете. Це може послужити відмінною прикрасою і додаванням білка до супу, хоча в курячої грудях його тож предостатньо.

Дієтичний курячий суп з бобовими

Це був стандартний варіант приготування дієтичного курячого супу. Але чи знаєте ви, що в суп, крім вермішелі, можна покласти гречку, сочевицю або квасолю? Так, так зробити можна. Курячий суп з квасолею – це просто криниця білка. Такий супчик буде дуже корисний спортсменам. Давайте ж подивимося як готується такий суп.
Складові:

  • Куряче м’ясо – 400 грам,
  • Квасоля – 60 грам,
  • Картопля – 3 штуки,
  • Морквина – 2 штуки,
  • Лук – 2 штуки,
  • Сіль за смаком.

Покроковий рецепт приготування:

  1. Дієтичний курячий суп

    Дієтичний курячий суп з квасолею

    Перед приготуванням цього супу, на ніч замочіть квасолю, для того щоб він швидше зварився. У каструлю наберіть води і покладіть туди квасолю. Варіть його приблизно 20 хвилин на маленькому газу.

  2. Куряче філе порізати великими шматочками і покладіть їх у каструлю з квасолею.
  3. Потім покладіть моркву, а через 20 хвилин після неї картоплю.
  4. Варіть суп приблизно близько 20 хвилин. Посоліть. Вимкніть газ.

Як видно, суп абсолютно не складний в приготуванні. Подавайте його в глибоких тарілках, в гарячому стані.

Замість квасолі також кладуть і сочевицю. Курячий суп з сочевицею має дуже незвичайний смак. Готувати такий суп можна тільки для того, щоб урізноманітнити звичайний щоденний раціон і зміцнити своє здоров’я.

Ще курячий суп можна приготувати з гречкою. Таке блюдо сподобається тим, хто дуже любить цю культуру. До того ж, гречка очищає організм від шкідливих речовин, містить багато вітамінів і мінералів і вважається одним з найбільш корисних продуктів для дієтичного харчування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.