Як приготувати суп зі щавлем і яйцем – готуємо просто

Не секрет, що на Русі пости були частими і строгими. Під час постів можна було їсти тільки рослинну їжу. І тут на допомогу приходили овочі і зелені рослини, такі як щавель. Таким чином, з’являються різні пісні супи: пісний борщ, щі, розсольники. Щавель – джерело корисних речовин і вітамінів. У ньому містяться щавлева кислота, аскорбінова кислота, мінеральні речовини, магній, калій, кальцій.

Складові:

  • Щавель – 2 пучка
  • Яйце – 5 штук
  • Картопля – 2 великих картоплини
  • Яловичина – 400 гр.
  • Зелень – 1 пучок
  • 2 цибулини
  • Сметана для заправки.
Як приготувати суп зі щавлем і яйцем

Рецептів страв з щавлю безліч. З його допомогою можна приготувати прекрасний кисленький освіжаючий суп, класичне блюдо – щавлевий суп. У народі це блюдо ще називають «зелений борщ». Злегка кислий щавель за смаком прекрасно гармонує з яйцем, яке додасть страві родзинку.

Борщ недарма вважається національним блюдом. Його їли все – і селяни, і бояри. Їли щі з щавлю і в Польщі, а також у всій Східній Європі. Ця страва є і в єврейській кухні. У Північній Америці щавлевий суп ще з давніх часів – традиційне блюдо.

Щі готують на різних бульйонах, можна приготувати ситний суп на бульйоні з баранини, а можна зробити щі дієтичними, взявши замість баранини курку або індичку або навіть зварити легкі щі на воді. Можна приготувати бульйон з різних видів м’яса (наприклад, взяти свинину і яловичину разом), тоді щі називають «збірними». Зелений борщ готують і на рибному бульйоні. Смачно буде в будь-якому випадку! Такий суп можна приготувати як на плиті, так і в мультиварці.

Як приготувати борщ на бульйоні з яловичини?

Смачні щавлеві щі на яловичому бульйоні
  • Для початку потрібно зварити бульйон. М’ясо потрібно покласти в мультиварку (або каструлю) і залити холодною водою і посолити. Туди ж потрібно покласти цілу очищену цибулину (після того, як м’ясо звариться, її потрібно буде дістати і прибрати). Варити до готовності м’яса. Потім м’ясо відділяється від кісток і нарізають, кістки прибираємо з бульйону. Бульйон проціджуємо.
  • Коли бульйон готовий, туди відправляється картопля, нарізаний на кубики.
  • Поки картопля вариться, що залишилася цибулину дрібно нарізаємо і обсмажуємо на маслі, краще на вершковому.
  • Відварюємо яйця «круто» в окремій каструльці.
  • Щавель і зелень разом з ним необхідно помити, перебрати і дрібно нарізати. Коли картопля майже зварилася, туди потрібно відправити щавель і варити суп близько 2 хвилин. Не потрібно варити щавель і зелень довго, для збереження вітамінів важливо, щоб суп зі щавлем тільки злегка покипів одну-дві хвилини.
  • Після того як супчик зварився, він повинен ще «настоятися» як мінімум 15 хвилин, для того, щоб щавель передав свій смак бульйону.
  • Яйця додати і в каструлю, нарізавши їх на кубики за допомогою овочерізки, або можна збити яйця виделкою і вилити в суп під час приготування.
Суп зі щавлем і яйцем, сметаною

Заправляється суп зі щавлем і яйцем сметаною перед подачею на стіл. Прикрасимо блюдо гілковою петрушкою для естетичності. При подачі на стіл зелених щей очищені яйця нарізаються половинками і кладуться прямо на тарілку. Смачного!

Суп зі щавлем і яйцем холодний

Суп з щавлю можна подавати і холодним, таке блюдо чудово освіжає в спекотний літній день.

Складові:

  • Щавель – 2 пучка
  • Огірки свіжі – 2 штуки
  • Яйце – 5 штук
  • Картопля – 2 великих картоплини
  • Зелень – 1 пучок
  • Цибуля – 1 пучок
  • Кефір – 1 стакан
  • Сметана для заправки
Суп зі щавлем і яйцем холодний

Рецепт холодного супу з щавлю з яйцем простий, а продукти для його приготування є майже в кожному будинку. Супчик виходить прекрасний, освіжаючий в літню спеку, коли не хочеться їсти жирної і важкої їжі. Цей легкий літній суп багатий вітамінами і тому дуже корисний. Як же його приготувати?

  • Для початку потрібно відварити яйця круто. Потім яйця нарізаються овочерізкою, або ножем як на салат. Кілька яєць залишимо для прикраси супчику і разрежем їх навпіл.
  • Щавель дрібно нарізати і поварити в підсоленій воді пару хвилин. Варити можна в мультиварці, а можна в каструлі. Потім щавель потрібно дістати і охолодити.
  • Картоплю почистити і нарізати кубиками, відварити у воді, в якій варився щавель. Далі воду охолоджуємо разом з картоплею.
  • Свіжі огірки потрібно нарізати дрібно, можна кубиками. Зелень (будь-яку, яку ви любите: петрушку, кінзу, кріп) і зелену цибулі нарізаємо дрібно.
  • Коли вода і картопля охолонуть, всі інші інгредієнти відправляються туди. Частину нарізаної зелені бажано залишити для прикраси страви. Потім наливаємо туди ж кефір.
  • Найкраще залишити суп трохи настоятися, щоб щавель передав воді свою кислинку. Можна додати для смаку кілька крапель лимонного соку (за смаком).

Готовий супчик, коли він буде розлитий по тарілках, прикрашається половинками яєць, зеленню і, за бажанням, заправляється сметаною. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.