Суп з червоної квасолі: два варіанти – для вегетаріанців і м’ясоїдів

Прочитавши корисні властивості червоної квасолі, склалося таке відчуття, що зібралася готувати суп з найкращих вітамінів. Посудіть самі, в ній містяться вітаміни групи В і вітамін С. У цій квасолі зібрана половина таблиці Менделєєва, а ще в ній багато клітковини. Таким чином, приготувавши суп з червоної квасолі, можна не тільки смачно і ситно поїсти, але і поповнити організм вітамінами.

Суп з червоної квасолі

Складові:

  • Квасоля червона – 300 гр.
  • Масло рослинне (оливкова) 2 ст.л.
  • Морква – 1 шт.
  • Корінь селери – за смаком
  • Картопля – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зубки
  • Будь-овочевий бульйон – 0,5 л.
  • Лимонний сік
  • Зелень, спеції – за смаком.
Суп з червоної квасолі

Якщо ви вирішили тримати пост, або є прихильником вегетаріанської кухні, то червона квасоля повинна обов’язково міститися в вашому раціоні, так як вона є повноцінним джерелом білка. Для супу можна використовувати не тільки сиру і суху квасолю, але і консервовану. Експериментуючи з різними продуктами, овочевий суп з червоної квасолі кожен раз буде неповторним.

Якщо варити квасолеві супи на воді або овочевих бульйонах, то їх калорійність буде дуже низькою. Візьміть це на озброєння, якщо хочете схуднути або постійно підраховуєте з’їдені калорії.

Етапи приготування

Знаючи про всі достоїнства цієї вітамінної красуні, можна приступати до приготування корисного і смачного супу з червоної квасолі.

Смачний квасолевий суп
  • Якщо ви вирішили приготувати квасолевий суп, то необхідно заздалегідь її замочити. В ідеалі на 6-8 годин.
  • Уже підготовлену квасолю заливаємо водою, з розрахунку один літр на 300 грам бобових. Звичайно в квасолі вітамінів багато, але, все-таки, ми не в аптеці, так що ці розрахунки досить умовні. Додаємо лаврушку, чорний перець горошком і ставимо варитися, поки квасоля не стане м’якою.
  • Тим часом готуємо овочі. Наріжте звичним для себе способом картоплю та інші овочі. Якщо хочете, щоб суп вийшов більш гострим, часник потрібно придушити, якщо немає, то просто дрібно наріжте.
  • Після того, як всі овочі нарізані їх потрібно згасити 5-10 хвилин. Головне не забувати періодично помішувати. Додайте улюблені спеції і посоліть.
  • Готову квасолю, разом з водою, в якій вона варилася, додайте в тушковані овочі.
  • Тепер заливаємо підготовлений заздалегідь овочевий бульйон і трохи лимонного соку. Ставимо знову на вогонь і варимо до повної готовності приблизно 15 хвилин.

М’ясний квасолевий суп

Якщо вегетаріанський суп не ваш коник, приготуйте смачний квасолевий суп на основі м’яса.

Суп з квасолею і м'ясом

На 4 літри води:

  • М’ясо на ваш вибір – 400-500 гр.
  • Квасоля (біла + кольорова) – 1 стакан
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква
  • Цибулина
  • Помідор (чим спелее, тим краще) – 2 шт.
  • Спеції, зелень.

Так як цей рецепт супу заснований на м’ясному бульйоні, то калорійність цієї страви значно збільшиться.

  • Знову таки беремо в основу попередньо замочену квасолю. Це потрібно для того, щоб скоротити час приготування і позбутися від олигосахаридів, які містяться в квасолі і призводять до газоутворення (не перед столом хай буде сказано).
  • М’ясо кладемо в воду і ставимо на вогонь.
  • Піну, яка не змусить себе довго чекати, обов’язково зніміть.
  • Квасолю промиваємо, не менше двох разів і відправляємо до м’яса. Нехай варяться близько години. Вогонь збавте, надмірне булькання призведе до того, що бульйон придбає каламутний не зовсім апетитний колір.
  • Картопельку красиво нарізаємо і додаємо в суп.
  • Робимо класичну засмажку з цибулі і моркви.
  • Поки овочі пасеруються, натріть помідори на крупній тертці.
  • Як тільки цибуля набуде красивий золотистий колір, додайте свежеприготовленную томатну пасту. Перемішуємо зажарку і пасту і даємо потомитися на вогні ще пару хвилин.
  • Тепер можна відправляти їх в каструлю з супом.
  • Додайте улюблені спеції, спробуйте, чи достатньо солі і накрийте кришкою.

Дайте супу трохи настоятися, а поки підготуйте зелень для прикраси і кличте всіх за стіл. Смачного!

Як приготувати суп-пюре?

Як приготувати суп-пюре з квасолею?

Якщо ви дуже любите суп пюре, то приготуйте його з червоної квасолі. Для цього не треба шукати додаткових рецептів. Досить знайти потрібний і внести невеликі поправки в технологію приготування.

Для початку відваріть м’ясо. Коли воно буде готове, витягніть з бульйону і відваріть пропоновані в рецепті овочі і квасолю (не забудьте її замочити). Поки овочі варяться, відокремте м’ясо від кістки і нехай чекає свого часу.

Овочі готові. Додайте спеції і коріння, які вам подобаються, покладіть м’ясо і за допомогою блендера все подрібніть. Залишилося дати все інгредієнтів прокипеть пару хвилин і все, суп готовий.