Як приготувати суп лагман в домашніх умовах: рецепт з фото

Лагман – середньоазіатський національний суп. Його батьківщиною традиційно вважається Китай, але вже давно рецепт приготування супу лагман знають у всій Центральній Азії. Він був завезений туди переселенцями і швидко завоював популярність.Існує наступний міф про появу страви лагман:

На перетині трьох доріг колись давним-давно зустрілися втомлені подорожні. Було їх троє. Як водиться, розговорилися, і виявилося, що все давно не їли і дуже голодні. Але у них нічого з собою не було, тільки в’ялене м’ясо і трохи борошна у одного з подорожніх, казан в іншого, спеції і редька у третього.

Як приготувати суп лагман в домашніх умовах

І тут подорожній, у якого були редька і спеції, сказав, що він знаходиться на навчанні у кухаря і постарається щось їм приготувати з того, що у них є. Робити було нічого, і подорожні, повагавшись недовго, довірилися кухарчуку. В результаті був зварений найсмачніший лагман, запах від якого розносився на всю округу. В цей час мимо джерела, у якого влаштувалися на обід мандрівники, проїжджав китайський пан.

Чудовий запах готового блюда настільки його полонив, що він зупинився і попросив пригостити його незнайомою стравою. Смак лагмана дуже сильно вразив вельможу, і він видав охоронну грамоту і дозвіл безперешкодно готувати його в своєму місті.

Узбецький лагман

Узбецький лагман приготування супу

У рецепті супу може використовуватися будь-яке м’ясо. Існує безліч варіантів лагмана – з баранини, з яловичини. Можна навіть лагман приготувати з курки. Головне вибирати м’якоть на невеликій кісточці.

На сьогоднішній момент це блюдо завойовує все більшу і більшу популярність в Україні. Він традиційно подається в ресторанах східної кухні в спеціальних піалах – кесе. При цьому у кожного шеф-кухаря свої способи, як приготувати лагман.

Необхідні інгредієнти:

  • Баранина – 1 кг
  • Лук – 2 шт
  • Морква – 5 шт
  • Картопля – 3 шт
  • Помідор – 3 шт
  • Баклажан – 1 шт
  • Перець болгарський – 1 шт
  • Часник – 3 зубчики
  • Локшина для лагмана
  • Олія соняшникова для смаження
  • Сіль, приправи – за смаком.

Готуємо вдома

У домашніх умовах приготувати лагман теж можна

У домашніх умовах приготувати лагман теж можна.

  • Почати необхідно з того, що нарізати м’ясо невеликими шматочками.
  • У обсмажене в казані до апетитною скоринки м’ясо додати ріпчасту цибулю, нарізану півкільцями.
  • У міру прожарювання кожного овоча по черзі додати порізані кубиками моркву, перець, баклажан.
  • Все це необхідно посолити і поперчити, а також додати часник зі спеціями.
  • Через деякий час, потушкувавши все на невеликому вогні, додати перетерті на тертці помідори і дрібно нарізану картоплю.
  • Томити блюдо на вогні на готовності, вливши кип’яченої води до такого рівня, щоб вона трохи прикривала овочі.

Локшину для приготування супу необхідно відварити окремо. Краще, звичайно, використовувати домашню, але можна і вибрати її в магазині. Локшина обов’язково повинна бути плоскою і довгою.

Відварену локшину необхідно викласти в тарілку, а зверху залити готовими овочами. Лагман готовий! Смачного. До речі незважаючи на те, що рецепт здається на перший погляд не дуже складним, краще все-таки подивитися фото супу лагман.

Домашня локшина

Домашня локшина для лагмана

Для справжнього лагмана найкраще локшину приготувати самостійно. З води, борошна і солі замісити круте тісто як для пельменів. З готового теста сформувати кульки сантиметрів по п’ять, з яких розкачати джгути. Утворені джгути, які за формою нагадують сосиску, змастити олією і дати постояти хвилин десять-п’ятнадцять.

Після цього необхідно джгути розтягнути в обидві сторони приблизно на метр. Потім скласти їх удвічі і повторити процедуру кілька разів. Готову локшину зварити в підсоленій воді до готовності. Для наочності найкраще подивитися фото домашньої локшини для супу.

У чому відмінності?

Як вже було сказано, лагман – середньоазіатське блюдо. Особливою популярністю він користується у Узбекистані. На даний момент в цій країні існують два основних рецепта приготування лагмана – уйгурський і, власне, узбецький. Між ними існує невеликі нюанси в тому, як готувати лагман.

При приготуванні узбецького лагмана блюдо виходить більше схожим на суп. А уйгурський варіант лагмана найбільше нагадує локшину з підливою з овочів і м’яса.

Уйгурський варіант супу лагман

Як вже було сказано, для того, щоб правильно подати лагман до столу найкраще користуватися спеціальними піалами. Суп з’єднують з локшиною тільки перед подачею. Щоб блюдо не було холодним, локшину необхідно обдати окропом, щоб вона прогрілася.

Для того щоб блюдо красиво виглядало на столі, кожну піалу можна трохи присипати дрібно порізаною зеленню – петрушкою, кропом. Також у вигляді добавки для супу можна подати гострий соус.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.