Гороховий суп з тушонкою – як приготувати смачне блюдо

Гороховий суп отримує пальму першості за те, що саме це він вважається одним із стародавніх перших страв, які збереглися й донині. Мало того, цей суп настільки поживний і смачний, що його готують у багатьох країнах, правда, в кожній країні свої нововведення. У Франції таке блюдо подають до столу, присипавши сиром, і готують його без картоплі. У Німеччині гороховий суп за краще готувати з копченостями і також без картоплі. В Італії, крім всіх інгредієнтів в суп кладуть розмарин і, звичайно ж, томати і базилік.

Інгредієнти для супу з тушонкою

Інгредієнти для супу з тушонкою

Складові:

  • горох 1-1,5 склянки
  • одна велика цибулина або дві середні
  • морква 1 штука
  • картопля 2-4 штуки
  • зелень петрушки і селери
  • чорний перець горошок 5-6 штук
  • запашний перець 1 2 штуки
  • тушонка 250 грам
  • пісне масло 5 столових ложки.

Гороховий суп важко назвати дієтичним, хоча якщо його готувати тільки на овочевому бульйоні і без зажарки, тоді цілком можна випробувати дієтичний аналог цього супу. Читайте рецепт як приготувати гороховий суп без м’яса

Приготування горохового супу з тушонкою

Приготування горохового супу з тушонкою

Гороховий суп з тушонкою – досить калорійне блюдо, втім, воно припаде до смаку абсолютно всім. Адже ті, хто не любить свинину, можуть приготувати гороховий суп з тушонкою з курки або телятини.

Цінність гороху досить велика, вона полягає в тому, що навіть у вареному горосі, зберігаються всі необхідні поживні речовини. Їх досить багато: калій, фосфор, магній, кальцій, залізо, крохмаль, клітковина, аскорбінова кислота, каротин та інші. За енергетичним балансом горох прирівнюють до м’яса адже в ньому стільки ж білка як і в м’ясних продуктах. Горох швидко і легко засвоюється, тому його можна застосовувати в їжу в будь-який час доби.

Багато великих шеф-кухарів в своє меню включають гороховий суп або суп пюре з гороху. Єдиним важливим моментом для приготування цієї страви є – замочування гороху.

Підготовка м’яса до супу з тушонкою

Підготовка м'яса до супу з тушонкою

Горох бажано замочувати на всю ніч, так як завдяки замочуванню ця культура розкриває все найкорисніше і поживне.

Найпростіший рецепт горохового супу з тушонкою полягає в швидкості.

  • Замочити на ніч горох.
  • Злити воду з гороху, залити його новою чистою водою і поставити на вогонь варитися.
  • Поки горох закипає необхідно очистити моркву і натерти її на дрібній тертці.
  • Очистити цибулю і нарізати її півкільцями.
  • На сковороді розігріти соняшникову або оливкову олію.
  • У розігріте масло викласти спочатку півкільця цибулі, а зверху моркву.
  • Як тільки горох закипить, вогонь необхідно зменшити, а каструлю накрити кришкою.
  • Очистити від шкірки картоплю і нарізати кубиками.
  • Кинути картоплю до гороху.
  • Як тільки картопля і горох будуть готові, необхідно кинути в бульйон спеції і додати тушонку. Іноді гороховий суп з тушонкою готують трохи інакше. Готується все також, тільки тушонку трохи обсмажують і після цього додають в суп.
  • Як тільки зажарка стає приємного золотистого кольору, її необхідно також покласти в суп.
  • Як тільки всі інгредієнти будуть в супі, його треба посолити.
  • Після 5 хвилин кипіння в суп додати подрібнену зелень, дати покипіти ще 2-3 хвилини і вимкнути.

Крім плити суп з тушонкою можна приготувати і в мультиварці. Для цього необхідно все зробити, як описано вище, тільки всі інгредієнти кидати в мультиварку. Приготований гороховий суп з тушонкою в мультиварці нічим не буде відрізнятися від простого супу, приготовленого на плиті. Звичайно ж, завдяки сучасному прогресу приготування в мультиварці займе менше часу.

Сервіровка страви

Сервіровка супу з тушонкою

Перед подачею горохового супу до столу, його, звичайно ж, варто прикрасити. Для наочності подивіться на рецепт з фото! Якщо за столом знаходяться діти, то для них кращою прикрасою супу стануть запашні грінки з часником, які можна підсмажити паралельно готуванні супу. Ще дуже смачно і красиво поєднується з гороховим супом терте або рубане варене яйце.

Іноді для бажаючих до столу подають сметану, в яку можна додати дрібно рубаний кріп або базилік. Як варити суп з тушонкою, повинен знати кожен – адже саме це блюдо дає насичення на довгий час. Для того, щоб будь-яку страву вийшло душевним його треба готувати з любов’ю. Приготування супу займе трохи менше години.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.