Приготування горохового супу з копченостями

Гороховий суп є найдавнішою стравою. У стародавній Греції суп продавали «рознос» на вулицях, а в Італії годували їм воїнів перед рішучими битвами. Варіації горохового супу можна зустріти в сучасних куховарських книгах Монголії, Німеччини та Франції. Така затребуваність пояснюється відразу декількома причинами. По-перше, суп гороховий з копченостями, так само, як і з іншими інгредієнтами, дуже смачний.По-друге, горох – головний компонент супу має масу корисних властивостей. Цей представник сімейства бобових містить стільки ж білка, скільки і яловичина. Крім того він надмірно багатий калієм, фосфором і залізом. Тим, хто уважно стежить за своєю вагою, цікаво буде дізнатися, скільки калорій в супі з копченостями. Дієтологи стверджують, що цей супчик відноситься до дієтичних страв – в ньому 168 ккал на 100 грам готового продукту.

Інгредієнти для приготування супу

Як приготувати гороховий суп з копченостями

Перед тим, як приготувати гороховий суп з копченостями необхідно запастися наступними інгредієнтами:

  • 0,5 кг копчених ребер або 300 грам копченої грудинки;
  • 1 стакан гороху;
  • 500 г картоплі;
  • головка цибулі;
  • морква середнього розміру;
  • лавровий лист;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • зелень;
  • рослинна олія;
  • сіль.

З приготуванням цієї страви впорається будь-яка, навіть недосвідчена господиня. Досить заздалегідь підготувати необхідні продукти, запастися терпінням на 2,5 години і уважно вивчити покроковий рецепт приготування супу з фото.

Покроковий рецепт приготування супу

Покроковий рецепт приготування супу з горохом і реберцями

Основна складова горохового супу з копченими ребрами – це горох. Перед початком готування необхідно ретельно вивчити інструкцію на упаковці, тому що час готування зазвичай залежить від способу обробки гороху. Найімовірніше горох доведеться замочити в холодній воді на 2 години, так він швидше зваритися і вийти більш ароматним. У тому випадку, якщо суп буде варитися в мультиварці, замочування не буде потрібно.

Перед тим, як варити суп з копченостями, горох слід приготувати. Для цього продукт разом з водою, в якій він набухав, перекладають в окрему каструлю, солять і варять на слабкому вогні протягом 30 хвилин. Цей нехитрий прийом дозволить істотно скоротити час приготування горохового супу. У процесі варіння гороху необхідно стежити, щоб вогонь під каструлею був не дуже сильний, і на поверхні води не утворювалася піна.

Поки горох набухає, слід зайнятися бульйоном. Суп пюре можна готувати як на воді, так і на м’ясному бульйоні. Однак досвідчені господині стверджують, що це абсолютно зайве. Щоб суп вийшов більш ароматним і наваристим, необхідно бульйон з копченостями зварити заздалегідь. Для цього в каструлю з нержавійки наливають 3 літри води і ставлять на невеликий вогонь. Копчені свинячі ребра розрізають на окремі кісточки і поміщають в каструлю. Варити такий бульйон слід 1,5 години. У тому випадку, якщо замість ребер використовується копчена грудинка, час варіння необхідно скоротити до 25-30 хвилин. Після того, як ребра зваряться, їх виймають з бульйону, охолоджують і відокремлюють філе від кісток. М’ясо нарізають невеликими шматочками.

Гороховий суп з копченостями

Підготовка м’яса і копченостей

Щоб суп вийшов смачним, необхідно приготувати для нього піджарку. Для цього беруть одну цибулину і одну моркву, очищають і подрібнюють за допомогою ножа. Так само для цієї мети можна використовувати блендер. Овочі пасерують до золотистого кольору на сковороді з додаванням оливкової або соняшникової олії. У рецепт горохового супу можна вносити зміни, відповідно до власних смакових переваг. Наприклад, багато господинь додають в піджарку болгарський перець і помідор.

Картоплю очищають від шкірки і нарізають невеликими кубиками. Всі інгредієнти – картоплю, відварений горох, піджарку і копчене м’ясо перекладають у каструлю з бульйоном. Варити до готовності картоплі (20-25 хвилин). За 5 хвилин до готовності горохового супу в каструлю додають кілька протертих часточок часнику.

Страві дають трохи настоятися і розливають по порційних тарілках, прикрашають листочками кропу і кінзи. Чудовим доповненням до горохового супу стануть житні сухарики і сметана. Правда варто враховувати, що калорійність страви при цьому істотно зросте.

У висновку хочеться сказати, що якщо суп вийшов не тільки смачний, але і красивий, не соромтеся, викладіть фото супу з копченостями на один з кулінарних сайтів. Бути може, воно надихне когось на новий гастрономічний шедевр!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.