Суп зі свіжих печериць – кращі рецепти

20 років тому грибний суп їли по осені, тільки в грибний сезон. А сьогодні свіжі шампіньйони можна купити цілий рік в будь-якому магазині. Гриби ці дуже популярні у господинь, з них готують і перші страви, і другі, печуть пироги. Для маринування слід вибирати дрібні грибочки, фарширувати – великі, а для супів відмінно підійдуть свіжі шампіньйони середнього розміру.

Зміст статті:

  1. Складові
  2. Приготування супу
  3. Давайте експериментувати!

Суп зі свіжих печериць - легкі рецепти - дуже смачноВибираючи гриби для грибного супу з свіжих печериць зверніть увагу на відсутність темних плям, поверхня капелюшки має бути матова і бархатиста. На дотик свіжі шампіньйони щільні і пружні. Лінія зрізу багато може розповісти про свіжість грибів. У ніжці не повинно бути порожнеч. Свіжі печериці мають яскраво виражений смачний грибний запах. Гриби дуже ситний продукт, який містить всього 30 ккал на 100 грам. Тому їсти їх можна не побоюючись за розмір талії. Отже, розглянемо, як варити суп зі свіжими печерицями.

Основні інгредієнти для супу

Інгредієнти (на 4 порції):

  • Свіжі печериці 500 гр.,
  • Сіль,
  • Білий мелений перець,
  • Цибуля ріпчаста 1шт.,
  • Морква 1 шт.,
  • Оливкова олія 2 столові ложки,
  • Картопля 3 шт.,
  • Лавровий лист.

Для подачі:

  • Петрушка,
  • Сухарі,
  • Сметана.

Смачний грибний суп зі свіжих печерицьЕтапи приготування

Гриби ретельно промити під холодною проточною водою, порізати шматочками середньої величини. Можна взяти заморожені свіжі шампіньйони, в цьому випадку перед приготуванням супу їх слід розморозити. На фото суп приготований зі свіжих грибів.

У каструлю налити 1,5 літра води, закип’ятити і додати нарізані гриби. Важливий момент – гриби опускаємо в киплячу воду. Посолити, поперчити меленим білим перцем. Білий перець має більш м’який аромат, по рівнянню з чорним, і цим він дуже підходить до грибів. Свіжі печериці в супі варяться швидко, тому запускати гриби в суп треба разом з картоплею.

Цибулину очистимо від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями. Моркву помити і нарізати тонкою соломкою. На сковороду з товстим дном додати дві столові ложки оливкової олії першого віджиму, і на слабкому вогні довести моркву з цибулею до напівготовності.

Три великих картоплини очистити і порізати маленькими кубиками. Додати в каструлю до грибів, варити 10 хвилин, додати смажену моркву з цибулею, лавровий лист і кип’ятити ще 10 хвилин.

Зняти з вогню, накрити великим рушником, дати настоятися протягом півгодини. Перед подачею готове перше блюдо слід густо посипати петрушкою, можна додати ложку свіжої сметани. В піалі поруч поставте сухарики.

Давайте експериментувати!

Зі свіжих печериць можна зварити і відмінний грибний суп пюре. Як його приготувати? Для цього гриби треба відварити разом з картоплею, а дрібно нарізані цибулю і моркву підсмажити на олії до повної готовності. У чашу блендера скласти варені гриби з картоплею, додати смажені цибулю з морквою, довести блендером до однорідної консистенції, по необхідності додаючи тонкою цівкою бульйон, в якому варилися гриби з картоплею. Отриману суміш поставити на вогонь, довести до кипіння, зменшити температуру, протягом 5 хвилин. Подавати так само з петрушкою, сметаною і сухарями.
Вершково-грибний суп зі свіжих печериць у мультиварці - рецептВ мультиварці суп зі свіжих грибів готувати швидко і просто. У чашу мультиварки покладіть нарізані кубиками печериці з картоплею і нашатковану цибулю з морквою. Залийте півтора літра води, посоліть, поперчіть білим меленим перцем. Встановіть програму «суп» на 20 хвилин.

Напевно, вам сподобається і вершково-грибний суп зі свіжих печериць. Згідно з рецептом, в каструлю додається півтора літрів не жирних вершків і вариться далі відповідно до вищеописаного рецепту. Вершково-грибний суп зі свіжих печериць можна зробити і у вигляді пюре: зваріть печериці з картоплею, натертою морквою і порізаною цибулею, в чашу блендера викладіть інгредієнти, доводите до однорідної консистенції поступово вливаючи тонким струмком вершки. Отриманий вершковий суп-пюре перелийте в каструлю, доведіть до кипіння і подавайте гарячим з сухариками і зеленню.

Грибний суп з печериць можна приготувати без картоплі, це знизить калорійність супу. Збільште кількість грибів і варіть їх з морквою і цибулею. Якщо моркву з цибулею попередньо не обсмажити, то блюдо стане ще менш калорійним.

Рецептів супу зі свіжими печерицями безліч. Вибирайте, експериментуйте, готуйте те, що дійсно сподобається саме вам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.