Які приправи додають у блюда з кролика. Особливості підбору спецій

Крольчатину не надто часто можна зустріти на прилавках магазинів. І багато хто навіть не пробував цього м’яса. А адже воно не тільки смачне, але і дуже корисне і легко засвоюється організмом.Але щоб кролятина повністю розкрила свій смак, її потрібно правильно приготувати.

Приправи для варіння і тушкування кролятини

У кролика дуже біле і ніжне м’ясо, яке володіє специфічним запахом. Комусь він подобається, а хтось намагається його завуалювати за допомогою прянощів і спецій.

У підсумку, можливо, вийде непогане блюдо, але той аромат кролячого м’яса, який так цінують гурмани, може загубитися в букеті трав. Тому потрібно дуже акуратно підходити до вибору спецій для кролятини.

Які приправи використовують при варінні і тушкуванні кролятини

М’ясо кролика добре поєднується з класичними спеціями і прянощами – чорним перцем, лавровим листом, цибулею, кропом.

Тому при варінні кролятини разом з корінням (морквою, петрушкою) їх додають найчастіше. Вони не тільки не перебивають ніжного смаку кролячого м’яса, але і роблять його більш насиченим і пікантним.

У кролика сухувате м’ясо, тому його перед обсмажуванням і запіканням рекомендують вимочити в маринаді. Завдяки цьому м’ясо стає більш соковитим і м’яким.

Якщо кролятину тушкують у сметані, то використовують мінімальну кількість спецій, які не володіють яскраво вираженим запахом. Це ріпчаста цибуля, кріп, петрушка, перець. Хоча гурмани стверджують, що невелика кількість мускатного горіха надає страві незвичайний смак і аромат.

Які приправи додають в маринад для кролятини

Для маринаду використовують класичний набір прянощів: петрушку, селеру, лавровий лист, часник, перець.

Їх кладуть у воду, кип’ятять кілька хвилин, а потім у цей пряний розчин занурюють шматки кролика і витримують шість і більше годин в залежності від віку тушки.

Якщо кролик старий, то деякі господині додають і інші приправи. Особливо коли м’ясо призначене для смаження.

Якщо кролятину готують вперше, то прянощі кладуть у малій кількості. І лише зрозумівши, яке в підсумку вийде м’ясо за смаком, можна експериментувати зі спеціями.

Але серед кулінарних шедеврів їсти страви з кролика, в які за рецептом додають такі прянощі, як гвоздика і кориця.

Наприклад, в рагу з цього м’яса крім лаврового листа, перцю, петрушки і кропу можна покласти гвоздику (на одну тушку беруть 0,05 г прянощі).

А при тушкуванні кролика з чорносливом, крім вищевказаних спецій, кладуть гвоздику і корицю (по 0,06 г на одну тушку).

Але якщо в рагу гвоздику додають під час тушкування м’яса, то в другому рецепті, корицею і іншими прянощами присмачують маринад, в якому шматки м’яса витримують кілька годин.

Які приправи використовують для барбекю

Для барбекю м’ясо кролика роблять більш пікантним.

Для цього готують маринад з додаванням сушеного базиліку, майорану, імбиру, лаврового листа, перцю і оцту.

Під час смаження на решітці кролика поливають цієї ароматної рідиною.

Поради господині

Молоде м’ясо кролика не потребує великої кількості спецій і приправ.
Стара кролятина володіє специфічним запахом, тому її готують з більш ароматними прянощами. Доречно використання таких пряних трав, як орегано, чебрець, майоран, базилік, а також ягоди ялівцю.

Ці прянощі використовують в маринаді або ж натирають ними шматки м’яса перед смаженням вже після того, як вони будуть вимочені у воді, оцті, маринаді або вини.

Пряні трави, що володіють сильним запахом, не кладуть під час варіння, а додають у процесі обсмажування або запікання. І то в невеликих кількостях.
Віддаючи перевагу тим чи іншим спеціям та приправам, потрібно враховувати і їх сумісність один з одним, тому що при неправильному змішуванні спецій можна в підсумку одержати не той аромат, який очікували.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.