Смачні рецепти страв з пекінської капусти: салати і гарячі блюда

Як приготувати пекінську капусту

Зазвичай пекінську капусту готують швидко. Салати, корейські пряні страви і лише іноді – щось гаряче. Овоч використовують майже як просту білокачанну капусту – додають у супи, роблять голубці і солянки.

Що можна приготувати з пекінської капусти

Основа смаку страви – свіжість пекінської капусти. Листя повинні бути щільними і хрусткими одночасно. З подвялої пекінської капусти нічого путнього не приготувати. Капуста з пожовклими “облямівками” листя не повинна потрапляти на стіл.

Перед приготуванням пекінську капусту промивають, позбавляють від піску та пилу, і ріжуть або розбирають на листи, якщо готувати будемо голубці.

Якщо салат готується довго, варто нарізати капусту, скропити її лимонним соком і закрити кришкою в керамічному посуді. У всьому іншому приготування страв з пекінської капусти повторює ті операції, які ми робимо зі звичайною капустою.

Салати з пекінської капусти

Салат з гранатом

Середньої величини качан пекінської капусти, середньої величини гранат, 30 г волоських горіхів, 1-2 фіолетові цибулини, 300-400 г курячої грудки відвареної, 2 столові ложки яблучного соку, соєвий соус і оливкове масло.

Курку в окремому посуді “замочити” в яблучному соку, вже варену. Пекінську капусту нашаткувати, цибулю нарізати кільцями. Гранат очистити, перегородки витягти, насіння акуратно звільнити від плівок. Волоський горіх подрібнити, розтерти з краплею оливкової олії і соєвим соусом в ступці. Змішати всі інгредієнти рецепту в глибокому посуді, додати соус.

Салат з креветками

Столова ложка насіння кунжуту, столова ложка меду, 2 столові ложки соєвого соусу, і половина ложки кунжутного масла, качан пекінської капусти, 200 г креветок тигрових чищених, 1 велике солодке яблуко.

Натерти яблуко на терці, відварити креветки. Залишити остигати. Тим часом нашаткувати капусту, змішати з яблуком і креветками. Насіння кунжуту розтерти разом з медом і соєвим соусом в ступці, додати масло, заправити соусом салат.

Дієтичні рецепти салатів з пекінської капусти

Овочевий салат з пекінською капустою

По 100 г моркви, солодкої кукурудзи і болгарського перцю, упаковка (300 г) помідорів-чері (можна взяти і звичайні невеликі томати), оливкова олія, пекінська капуста, сік лимона за бажанням, морська сіль.

Натерти на тертці моркву, відварити або приготувати на пару і остудити кукурудзу, нашаткувати перець і капусту, розрізати помідори на половинки, всі разом перемішати, заправити сумішшю морської солі, соку лимона, і оливкової олії.

Салат з яловичиною

400 г м’якоті яловичини, 200 г чорносливу, качан пекінської капусти, 1 кисле яблуко, столова ложка оливкової олії.

Яловичину відварити, чорнослив замочити на півгодини у воді. Яблуко натерти на тертці, і разом з оливковою олією збити в блендері в соус. Далі нарізати всі інгредієнти як подобається і змішати з яблучним соусом.

Пекінська капуста по-корейськи

2 столові ложки рослинного або кунжутного масла, трохи меленого імбиру, червоного кайенского перцю, ложка рисового японського оцту для суші, качан капусти пекінської.

Нашаткувати капусту, масло разом зі спеціями нагріти, вимкнути газ, додати оцет, і швидко залити капусту гарячим маринадом. Залишити на 12 годин в холодильнику. При бажанні, можна взяти більше масла для приготування страви.

Гарячі страви

Голубці

Голубці з пекінської капусти, як готувати?

800 г курячої грудки філе, половина склянки рису у відварному вигляді, морква, два білки від яєць або 1 яйце і 1 білок, мускатний горіх або суміш для котлет або голубців, крупний качан пекінської капусти, 2 столові ложки сметани і кріп для соусу.

Рис відварити, з інших інгредієнтів зробити фарш, все перемішати, додати яйце і білок, суміш для котлет і голубців і залишити на 5 хвилин. Капусту розібрати на окремі листки, пропарити кожен у пароварці протягом 1-2 хв, щоб став м’якше, начинити і загорнути голубці, укласти «швом» донизу в глибоку сковороду, залити водою і тушкувати до готовності. Подавати з соусом із сметани, краплі солі і кропу.

Суп з пекінською капустою

100-150 г солодкої замороженої кукурудзи, морква, качан пекінської капусти, 1-2 цибулини, 1-2 столові ложки зеленого горошку, 1 куряча грудка зі шкірою, гарбуз або батат – 200 грам.

З грудки зварити бульйон, вийняти м’ясо. Овочі нашаткувати і відварити в бульйоні до готовності. Грудку очистити від шкіри, зняти м’ясо з кісток, нарізати кубиками і додати в суп. Подавати з йогуртом або сметаною.

Овочеве рагу

200 г гарбуза, 200 г моркви, качан капусти пекінської, і невеликий качан капусти кольорової, 100 г зеленого горошку (за бажанням), цибуля, 1-2 столові ложки рослинного масла, овочевий бульйон.

Масло розтопити, обсмажити в ньому гарбуз, моркву і цибулю. Інші овочі подрібнити, додати до загальної маси, долити водою або овочевим бульйоном, і готувати, прикривши кришкою близько 20-30 хвилин до м’якості.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.