Гриби лисички в сметані

Лисички найсмачніше в сметані. Для цього рецепту знадобиться:

  • 800 г лисичок
  • 60 г масла
  • 300 г ріпчастої цибулі
  • 300 г сметани (200; 100)
  • 10 г паприки (солодкий перець)
  • 3-4 ст. ложки соку лимона
  • 1 ч. ложка борошна
  • 100 г сиру
  • Сіль
  • Перець
  • 3 зубчики часник
  • Пучок петрушки (різаної).

Необхідно лисички почистити і помити, тому, як вони завжди чомусь – то з піском і брудом, відварити для видалення останніх. Лисички нарізати – великі гриби невеликими частинами, маленькі не різати.

На маслі обсмажуємо цибулю, попередньо дрібно нарізану, до слабкої золотистої скоринки. Додаємо паприку, перемішуємо і деглазіруємо лимонним соком.

До цибулі додаємо лисички, перемішуємо, закриваємо кришкою, помішуючи тушкуємо до готовності 30-40 хв.

Відкриваємо кришку і даємо випаруватися волозі, солимо, перчимо, додаємо дрібно нарізаний часник. Смажимо до появи характерного кольору підсмажених грибів. Відкласти декілька красивих грибочків в сторону.

Сметану (більшу частину) заправити борошном. Перекласти гриби в інший посуд, залити сметаною і в духовку. Тушкувати на маленькому вогні 5 хв.

У решту сметани додати сир, петрушку, перед подачею залити гриби сметаною з сиром, прикрасити зверху залишеними грибами, і запекти під грилем до моменту розчинення сиру.

На гарнір підійде картопля з кропом і маслом.

За цим рецептом можна готувати будь-які гриби, вийде січна і смачна страва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.