Яєчна шкаралупа: користь і шкода для людини

Дуже часто при виникненні будь-яких проблем зі здоров’ям ми відразу ж біжимо в аптеку. Тим часом, природа дає нам безліч різних корисних речовин, які виробляють тварини або рослини, і які практично не вимагають особливої переробки, щоб їх можна було вживати з реальною користю для нашого здоров’я. Ось яєчна шкаралупа це якраз і є один з таких компонентів. Те, що кальцій з яєчної шкаралупи можна отримати в надлишку знають напевно багато. Але, як кажуть, “не кальцієм єдиним”, чим же ще так багата шкаралупа і як вона може допомогти нашому здоров’ю?

Як приймати яєчну шкаралупу дорослим і дітям

Яєчна шкаралупа як кальцій і не тільки або чим вона корисна?

І так, про кальцій думаємо всім зрозуміло, але крім нього в шкаралупі курячого яйця є величезна різноманітність інших мікроелементів. І за цими мікроелементам вона може запросто посперечатися з будь-якою модною упаковкою полівітамінів, які, до речі, коштують ой як не дешево сьогодні.

  • Для отримання будь-якої кількості кальцію яєчна шкаралупа підходить просто ідеально. А цей компонент для нашого здоров’я просто необхідний. Його відсутність в будь-якому ступені дуже серйозно може позначитися на всьому організмі. Якщо брати звичайні нам препарати, той же гіпс, або хлористий кальцій або крейда, то організм наш засвоює їх недостатньо добре. А ось шкаралупа яйця, в якій близько 92% карбонату кальцію, нашим організмом засвоюється просто відмінно. При своїй хорошій засвоюваності вона ще має серйозні переваги за змістом купи інших «корисностей». У ній ціла таблиця Менделєєва, ну або значна її частина. Це і фтор, і залізо, і мідь, крім цього ще й багато інших компонентів – фосфор, молібден, марганець, цинк, сірка і купа інших компонентів. Всього їх цілих 27!
  • Склад же яєчної шкаралупи теж майже ідеальний для людини, адже він збігається в значній мірі зі складом наших кісток і здатний прекрасно простимулювати кровотворну функцію нашого кісткового мозку. Для дітей шкаралупа яєць взагалі особливо корисна. Адже кістки у них розвиваються постійно, тому надходження кальцію для них дійсно необхідно, щоб цей процес відбувався так, як потрібно. Завбачливі жінки піклуються про дітей взагалі заздалегідь, ще будучи вагітними. Далі вже дітям можна підмішувати шкаралупу прямо в їжу і робити це починаючи навіть з одного року і далі, років до шести.
  • Для дорослих яєчна шкаралупа теж зайвою не буде. Двічі на рік потрібно її приймати і робити це обов’язково курсами, а це днів 15-20.
  • Нічого складного в приготуванні шкаралупи для прийому немає. Просто потрібно яйця спочатку помити. Робиться це навіть з милом і в теплій воді. Після такої “мильної” промивки, їх слід обов’язково гарно обполоснути. Білок і жовток ви можете використовувати так, як Вам це потрібно в даний момент. А шкаралупу з під них потрібно буде ще раз гарно прополоскати. Потім, уже підготовлену шкаралупу, хвилин на п’ять просто опускаємо в киплячу воду. Нехай вона там покипить, потім висушити і подрібнити. Шкаралупа зварених яєць теж піде для вживання. Правда, активність у неї вже буде трохи нижче, але зате вона вже готова для використання. Дозувати шкаралупу слід в межах 1,5-3 грам, все буде залежати тільки від віку, кому вона призначена для прийому. Шкаралупу розтирати обов’язково потрібно ретельно, до стану дрібного порошку. Для цього ідеальна звичайна ступка. Що стосується прийому вже підготовленої для цього шкаралупи, то робити це краще на сніданок, і знову ж ідеально з сиром або інший варіант – це каша.
  • На рахунок шкоди від яєчної шкаралупи, його як такого просто немає. Звичайно, якщо Ви не будете їсти її просто так в не переробленому вигляді або споживати без міри, ковтаючи порошок зі шкаралупи ложками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.