Як приготувати дієтичний салат з пекінської капусти

Кожен різновид капусти має свої особливості, відрізняється смаковими якостями, кольором листя і формою качана (читайте, як схуднути на квашеній капусті). Сьогодні ми ближче познайомимося з видом, який широко застосовується для приготування салатів і прийшов до нас з Китаю. Салат з пекінської капуста з маслом має ненав’язливий приємний смак при низькій калорійності і може включатися в харчування під час дієти.

Пекінська капуста: чим вона корисна?

Харчова та хімічна цінність листя (особливо їх білої частини, наближеної до качана) досить висока й особливо приваблива для міських жителів, які відчувають нестачу вітамінів, мінеральних речовин. За рівнем вмісту вітаміну С капуста лідирує серед зелених овочів – в 100 г продукту його цілих 27 мг. Крім того, до складу пекінки входять:

вітаміни – група В майже в повному складі, а також А, Н, бета-каротин;
мінерали – калій (0,2%), кальцій (близько 1,5%), невеликі кількості фосфору, магнію, натрію, марганцю, міді, заліза.

У 100 г хрустких міститься: 95 г води; 1 г білків; 1,2 г вуглеводів і всього 0,3 г жирів. Калорійність пекінської капусти 13 ккал / 100 г.

Лікувальні властивості

Вживання овочу надасть сприятливий вплив на організм, якщо вас турбують головні болі, розлади нервової системи, цукровий діабет, високий тиск, атеросклероз. Салат “пекінська капуста з маслом”, завдяки вмісту ніжною клітковини, м’яко очищає кишечник від шлаків і включається в раціон при хворобах ШКТ – в тому числі, гастритах і виразковій хворобі (але не на стадії загострення).

На батьківщині пекінської капусти її наділяють властивостями, які сприяють довголіттю: продукт містить лізин – ця амінокислота підвищує імунітет і очищає кров від чужорідних білків. “Пекінка” стимулює оновлення еритроцитів і лейкоцитів, розчиняє холестеринові бляшки.

Салат пекінська капуста з маслом для схуднення

Як приготувати салат з пекінської капусти

Хрусткі і ніжні листочки не мають присмаку гіркоти і специфічного запаху, добре поєднуються з морепродуктами, куркою, сиром, овочами, цитрусовими. Салати заправляють невеликою кількістю рослинного масла, для пікантності збризкують яблучним оцтом або соком лимона.

Дієтичний салат з пекінської капусти

Наведемо два рецепта салатів, з яких ви можете вибрати більш відповідний для себе.

1. Салат із солодким перцем. Склад: пекінська капуста – 0,5 качана; 2 солодких перцю, 3 ложки оливкової олії, 2 яблука, сіль, за бажанням – трохи коріандру. Нашинкуйте капусту тонкими смужками, наріжте соломкою перець і яблука. Посоліть і заправте салат.

2. Салат з апельсином. Склад: 500 г пекінської капусти, півбанки консервованої кукурудзи, 1 – 2 апельсина, кілька пір’їв зеленої цибулі, 2 ложки олії, за бажанням – соєвий соус. Для цього рецепта листя наріжте півкільцями (шириною 1 см), очищений апельсин – скибочками, зелену цибулю дрібно наріжте, перемішайте все і введіть заправку.

Проявивши фантазію і додаючи інші компоненти в салати з пекінською капустою, ви зробите свій раціон різноманітніше і принесете користь організму – це важливо при дотриманні різних дієт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.