Як колір їжі впливає на організм

Ви, можливо, здивуєтеся, але виявляється, продукти мають не тільки вітамінну цінність, але їх корисність залежить ще й від кольору. Мало того, навіть колір освітлення на кухні може змінити смак звичних страв. Так, при зелених, синіх і червоних лампах солодке здається прісним, кисле – гірким. А все тому, що смакові рецептори працюють у зв’язці із зоровими, а це значить що, не тільки смак, але і колір їжі має значення.

Як колір їжі впливає на організм

Червоні

Апетитно приготована і красиво сервірована їжа з червоних продуктів пробуджує пристрасть, інтерес до всього нового, не залежно чого це стосується – подорожей або любові. Готуйте страви з продуктів червоного кольору, якщо на вас накотилася депресія, сексуальне стомлення або ваш чоловік став проявляти свою егоїстичну натуру. Томати, малина, полуниця, перець, буряк, червоні яблука, редис – всі ці яскраві продукти покращують працездатність, активізують обмінні процеси, стимулюють кровообіг. Їжу червоного кольору рекомендують так само частіше їсти тим, хто бажає схуднути, не дарма в рецептах швидкого схуднення так багато яскравих фарб.

Помаранчеві

Продукти оранжевого кольору (гарбуз, хурма, апельсини, морква, персики і абрикоси, диня), насамперед, піднімають настрій і тим самим допомагають у боротьбі з втомою і апатією, які можуть нахлинути в зимовий час. Апельсини, мандарини, грейпфрути – не випадково всі ми так їх любимо бачити на новорічному столі. Крім того, їжа оранжевого кольору підвищує сексуальність, сприяє відновленню нервових і оновленню м’язових клітин, тонізує сечостатеву систему, заспокоює головний біль. Позитивна енергія оранжевого кольору сприяють динамізму життя, її воліють оптимісти і любителі пригод.

Сині і фіолетові

Баклажани, сливи, синій лук, чорниця, жимолость, темний виноград – ці продукти захищають кровоносні судини, серце, сприятливо впливає на дихання і їх корисно також є тим, у кого ослаблений зір. Дуже підходить їжа синього кольору тим, хто любить медитувати, займатися йогою і має релігійний настрій в житті.

Зелені

Вся листова і салатна зелень, брокколі і зелений горошок, яблука зеленого кольору, агрус і огірки – знімають напругу, підвищують активність та імунну систему. Хлорофіл, що міститься у великій кількості в зелені, сприяє виробленню в організмі червоних кров’яних тілець і зміцнює захист від різних інфекцій. Дуже добре готувати і їсти таку їжу після робочого дня для відновлення рівноваги.

Жовті

Жовтий колір їжі надихає на творчість, спонукає інтуїцію і заснулі таланти. Хочете вірте, хочете ні, але меню жовтого сонця внесе в сім’ю мир і лад, допоможе згладити гострі кути у відносинах.

Лимони і ананаси, кукурудза і банани, сир і жовтки яєць, всі жовті продукти є хорошими стимуляторами травлення. Гарна порада – заправляти салати лимонним соком, який очищає кров, печінку і сприяє гарному формуванню кісткової тканини.

Білі

Всі молочні продукти, часник, рис, макарони, корінь селери, кольорова і білокачанна капуста – продукти білого кольору, які позитивно впливають на нервову систему людини. Вживаючи ці продукти людина заспокоюється, йде роздратування, з організму виводяться токсини.

Як бачите, колір їжі впливає на емоції і може підняти настрій, сприяти схудненню і навіть підлити запалу у вогонь згасаючих почуттів.

Один коментар

  • Юля

    Найчастіше проблемами з серцем страждають саме чоловіки. У чоловіків немає такої гормональної захисту, як у жінок, так і швидкі темпи життя і часті стреси чинять негативний вплив як на здоров’я в цілому, так і на серце. Вживання пива погіршує ситуацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.