Імбир в цукрі – чи є користь? Властивості, протипоказання, рецепт приготування

Незважаючи на ретельну обробку, цукати з імбиру зберігають багато корисних властивостей цього унікального кореня. На відміну від інших солодощів, імбир в цукрі зазвичай продається в магазинах здорового харчування і нерідко застосовується в якості лікарського засобу.

Імбир в цукрі - чи є користь?

Зміст:

  • У чому користь зацукрованого імбиру?
  • Рецепт приготування цукатів з імбиру
  • Як використовувати імбир в цукрі?
  • Імбир в цукрі – протипоказання і шкода

Цукор не можна називати корисним для здоров’я продуктом, проте в даному випадку він виступає в ролі консерванта і покращує смак імбиру, який не всім подобається. Так, якщо вживати імбирні цукати в обмежених кількостях, ці ласощі принесуть користь і допоможуть легше впоратися з деякими захворюваннями.

Імбир в цукрі вже давно є улюбленим ласощами в багатьох країнах Азії, звідки цей корінь родом. Особливо в такому вигляді імбир популярний в Індії. Цукати з імбиру їдять з чаєм, додають у випічку.

Імбир в цукрі – корисні властивості

Про корисні властивості імбиру можна писати дуже довго. Імбир в цукрі зберігає більшість корисних властивостей свіжого кореня, однак є деякі плюси і мінуси споживання даного продукту. Наприклад, очевидним плюсом є той факт, що імбир в цукрі набагато легше їсти, він смачніший і довше зберігається. Основним мінусом залишається великий вміст цукру.

Так чи інакше, імбир не можна їсти у великих кількостях, тому кількість цукру в цьому продукті не така вже й велика проблема.

Чим корисний імбир в цукрі:

  • Покращує травлення;
  • Ефективний при розладах травної системи, особливо при нудоті, нетравленні;
  • Позбавляє від паразитів;
  • Допомагає позбутися від кашлю та застуди;
  • Має зігріваючий ефект;
  • Знижує температуру при хворобах верхніх дихальних шляхів;
  • Допомагає впорається зі стресом;
  • Володіє протизапальними властивостями;
  • Полегшує м’язовий біль, біль в суглобах;
  • Запобігає різні форми раку;
  • Знижує артеріальний тиск;
  • Допомагає при запорах.

Щодо цукру. Завжди правильно намагатися їсти якомога менше цукру, але є деякі рецепти, де просто ніяк не можна його замінити медом. Те ж саме і з цукатами, не можна їх зварити в сиропі з меду. Це неправильно з однієї простої причини – мед при нагріванні втрачає свої корисні властивості, а ще багато джерел вказують, що він навіть стає шкідливим для здоров’я. До того ж, з медом не вийдуть цукати в тому вигляді, в якому вони нам потрібні.

Якщо людина дотримується здорового плану харчування, їсть багато овочів і фруктів, риби і м’яса, виключає зі свого раціону індустріально-перероблені продукти і фаст фуд, то трохи цукру не може нашкодити. До того ж, імбир – продукт багатий нутриентами і корисними речовинами, більшість з яких під час приготування не втрачаються.

Імбир в цукрі для схуднення

Це питання хвилює багатьох, адже у свіжому вигляді, імбир ізвествен як засіб, який допомагає схуднути, прискорюючи метаболізм і підвищуючи, тонус організму. А як же щодо цукатів? Імбир ж варять у сиропі і потім ще обвалюють у цукрі, чи залишаються властивості допомагають схуднути.

На жаль, однозначної відповіді на це питання немає, так як ніяких досліджень на цю тему поки не проводилися, але ось що ми знаємо:

  1. 1 порція свіжого імбиру (30 грам) містить 22 калорії, а 30 грам імбиру в цукрі містить вже 100 калорій.
  2. Велика кількість цукру погано впливає на здоров’я зубів і сприяє відкладенню жирів.

Це означає, що якщо і хочеться імбирних цукатів, то можна їсти тільки якщо вам потрібно утримати вагу, а не схуднути. Якщо хочеться позбутися зайвого жиру, особливо в зоні талії, то, на жаль, потрібно забути про цукор і борошняні продукти. Низькокалорійні десерти можна собі дозволити тільки 1 порцію на тиждень.

Рецепт приготування цукатів з імбиру

Звичайно, завжди легше піти в магазин і купити готовий продукт, але приготування імбиру в цукрі, хоч і займає деякий час, дуже і дуже простий процес, з яким впорається будь-яка людина, навіть не маючи ніяких навичок приготування їжі.

Приготовлені власними руками цукати з імбиру володіють величезним плюсом – вони не містять нічого зайвого, ні підсилювачів смаку, ні ароматизаторів. Якщо для вас важливо знати, що їжа, яку ви їсте самі і даєте своїм дітям, високої якості і не містить шкідливі добавки, то знайдете у вихідний день трохи часу щоб приготувати домашні цукати.

Як приготувати імбир в цукрі

Знадобитися: 300 грам свіжого кореня імбиру, 2 склянки цукру і вода.

Як приготувати: Імбир почистити і нарізати тонкими скибочками. У каструлю залити 2 склянки води і 2 склянки цукру. Коли сироп закипить, додати імбир і варити на дрібному вогні протягом 45 хвилин. Далі потрібно просто процідити імбир, тільки сироп не викидати – він послужить відмінною добавкою до чаю. Щоб вийшли справжні цукати, скибочки імбиру потрібно обвалити в цукрі, а потім викласти на тарілку і дати трохи охолонути і засохнути. Приблизно через 5 годин вони будуть готові для вживання. Зберігати такі солодощі рекомендується в скляній банці з щільною кришкою, бажано в холодильнику. У такому вигляді термін придатності цукат складе не менше 2-3 місяців.

Як використовувати імбир в цукрі?

Окрім як солодощі, цукати з імбиру чудові, якщо додати їх у випічку, пироги і булочки.

У холодну пору року імбир в цукрі послужить відмінним перекусом, коли хочеться чогось солоденького. Якщо в перервах між прийомами їжі з’їсти кілька скибочок, то це позбавить від почуття голоду.

Імбирні цукати ще їдять вприкуску з несолодким чаєм, особливо це рекомендується навесні, коли знижений імунітет і швидко поширюються інфекції.

Імбир в цукрі – протипоказання і шкода

Через вміст цукру імбир в цукрі не рекомендується діабетикам, а також людям страждаючим ожирінням.

Імбир в будь-якому вигляді протипоказаний при виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, при нирковій недостатності, при поганому згортанні крові.

Також імбир протипоказаний людям із заниженим артеріальним тиском, при жовчнокам’яній хворобі. Його не можна їсти перед хірургічними втручаннями, так як знижується згортання крові.

Імбирні цукати, також як і імбирний чай, допомагають при токсикозі, проте ні в якому разі не варто ним зловживати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.